Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.5.2012 13:18  1357
Wronski [1356]: Pokud je to od pražení mrtvý, tak v tom måžou bejt mrtvý plísně, čiliže kultivace neukáže nic a přesto to je jedovatý.
Kultivace nepražený ti neřekne nic. Nemåžeš si bejt jistej, kde se do toho ty plísně dostanou, do pražírny måže jít kafe uplně jiný (ne)kvality.
Ono by asi nejlepší bylo oslovit někoho na VŠCHT, tam se rozborama potravin zabývají. Ale obávám se, že se s tím nikomu moc nebude chtít patlat.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.5.2012 13:09  1356
mrcos [1352]: Jakože pokud je to od pražení mrtvý, tak z toho nevyleze nic?

To by možná stálo za to zkusit nepraženou, ne?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.5.2012 12:10  1355
No to jsem se právě chtěla zeptat, jak jsou hna tom kešu, protože na těch já ujíždím.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.5.2012 11:26  1354
Anka [1353]: Kešu? :) Ne, že bych si dělal iluze... :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.5.2012 11:24  1353
mrcos [1352]: No, tak dík. Co teď budu dávat do "číny"?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.5.2012 11:23  1352
Wronski [1348]: Možná bych mohl zkusit ukecat lidi z mykologie, jestli by nezkusili nějaký kultivace(v zimním semestru by to mohli zkusit v rámci praktik). Ale to není na samotný toxiny, z toho vylezou ty plísně a spol, který by v tom byly žívý, včetně spor. Pokud to je od pražení mrtvý, tak toxiny zåstanou, ale houby ne.
Mykologové ale třeba odmítaj jíst buráky, všechny jsou plný Aspergilus flavus, kterej je nacpanej aflatoxinem (silnej karcinogen) :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.5.2012 11:19  1351
Teď ti våbec nerozumím.
twinny Twinny 25.5.2012 11:07  1350
Anka: V tomto se asi neshodneme, v dnešní době si zkrátka spousta lidí neuvědomuje, jak drahá je vstupní surovina a chce vyrobit z ničeho luxusní výrobek.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.5.2012 10:42  1349
Twinny [1346]: Když je něco shit a není na tom napsáno "pozor, shit", tak to ničím neomluvíš, ani tím, že je to levné.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.5.2012 10:17  1348
To by chtělo, aby někdo udělal test Srandard směsi na mykotoxiny :)
Kdo se hlásí?
twinny Twinny 25.5.2012 09:50  1346
Anka: Ano, robusta måže být kvalitní,ale to se pak nemåže prodávat za tu cenu, za jakou se prodává balená káva. Mě jde opravdu jen o to, že tam srovnávali nesrovnatelné...Kdyby aspoň ukazoval balené arabiky, ale srovnávat to nejlevnější co je na trhu k dispozici s kávou upraženou v malé pražičce...je to nefér våči výrobcåm, kterým tak dělají špatnou reklamu... Nemluvě o tom, že i ty nejlevnější kávy, které jsou na trhu ničím zdraví neškodí...a ten člověk, který tam mluvil jednoznačně není odborník...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.5.2012 08:58  1345
Twinny [1344]: No já myslím, že oni tak úplně nemluvili ke starým babičkám... A výrobce balených káv zbytečně nekritizují. Protože i robusta måže být kvalitní a nekvalitní.
twinny Twinny 25.5.2012 06:52  1344
AnkaMluvím o kafi které tam kritizovali...když si stará babička jde koupit to 100g kávy za 15 Kč na které je celý život zvyklá a ze kterého udělá cca 10 šálkå kávy, tak na tomto balení zaplatí o 20 Kč více, tedy místo 15Kč zaplatí 35Kč...to je rozdíl. Neříkám, že já si tu lepší kávu nekoupím...Mě se jen nelíbí, že srovnávají jablka s hruškami a zbytečně kritizují výrobce balených káv...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.5.2012 22:26  1343
mrcos [1336]: Oprava, dnes v Albertu jsem koukal na Guatemalu, 100% arabika. Guatemala 50%, zbytek båhví odkud.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.5.2012 22:21  1342
Anka [1339]: souhlasím naprosto

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt