Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 16.3.2009 20:35  13493
To je... co to je?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.3.2009 20:26  13492
Teda ty z obchůdků s občerstvením. Doma se mi nikdy tak nepovedou...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.3.2009 20:26  13491
Jé, ty miluju...
shelle Shelle - Good Service 16.3.2009 20:18  13490
No, ja dneska zkousim jacket potatoes, tak jsem zvedava.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.3.2009 20:17  13489
Vejce se propichují, aby nepraskla, a voda, ve které se vaří, se solí, aby jejich obsah v případě prasknutí nevytekl.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.3.2009 19:08  13488
Podle toho co jsem slyšel, tak vejce praskají proto, že se hodí studená z ledničky do vroucí vody. Nechat je na nějakou dobu při pokojové teplotě by asi pomohlo...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.3.2009 18:44  13487
Scalex [13484]: pomalým vařením se připravují "čínská vejce" :)
naložená v sójovce a čaji nebo třeba vařená přímo v čaji
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 16.3.2009 17:08  13486
Scalex [13482]: no právě, kdyby dělalo paseku každý druhý vejce .. ale takhle? :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.3.2009 16:30  13485
Míchaný vejce jsou super, tohle by taky nemuselo bejt uplně marný. Za pokus by to určitě stálo, pak dej echo. Ideálně se záznamem teplot, úhledně zpracovaným v grafu :)
(Sry, mám dneska nějakou jedovatou)
scalex Scalex 16.3.2009 16:13  13484
Jo a klíčové je nevařit na plný výkon... bubliny pak vajíčka nadnášejí, ony v hrnci nadskakují a narážejí do sebe a riziko prasknutí je větší. Já poté, co uvedu vodu do varu, stáhnu plamen a nechám vejce dělat mírněji.

A ted mně napadlo, že jsem ještě nezkoušel pomalé vaření vajíček ve skořápce. No... námět na zítřejší snídani. 8^)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.3.2009 16:10  13483
A není to nějakým trikem, třeba zvláštní kombinací teplot? Každý materiál má jinou teplotní roztažnost... A co na to Keosan ):-))

Jinak naprostý souhlas se Scalexem.
scalex Scalex 16.3.2009 16:07  13482
Za celý můj život, co nepropichuju, mi prasklo tak všehovšudy pět vajíček a to nejstrašnější, co se stalo, bylo, že trošička bílku unikla do vody, okamžitě se uvařila a díru tak zatáhla.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 16.3.2009 14:46  13481
ja teda ani nesolim .. ani nepropichuju a problem se skorapkama nemam
shelle Shelle - Good Service 16.3.2009 14:40  13480
makovec [13479]: To take delam, ale prijde mi, ze ne vzdy se vysledek dostavi :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.3.2009 14:38  13479
nepomaha proti prasknuti nahodou neco jako spetka soli do vody nebo tak neco ? kdysi (ale opravdu hodne kdysi) sem neco takovyho zaslech coby babskej recept

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt