Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 16.3.2009 21:09  13498
Foxko, povedly se :)

Nasla jsem na netu asi pet receptu a z kazdeho si vybrala, co se mi tak nejak libilo.

Koupila jsem King Edward odrudu, vybrala 4 nejvetsi, propichala vidlickou, napatlala olivolejem a morksou soli a na 190 jsem to pekla hodinu a pul. Delia radi az dve.

A napln byla tunamayo a rozteceny cedar a druha zapecena sunka s cedarem a trochou horcice.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.3.2009 20:56  13497
Jacket potatoes josu brambory pešené vcelku ve slupce (=jacket), pak rozktojené napůl a zapečené s něčím dalším.. mňam..
dot Dot 16.3.2009 20:47  13496
Vejce - já dávám lžičku octa u vajec kupovaných. Když vytečou tak se bílek srazí hned u skořápky. U vajec od z venkova jsou skořápky dost tvrdé.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.3.2009 20:45  13495
Teketapa [13493]: to budou "nějak" pečené brambory ;) ale tak receptík a postup by se hodil :) že by v alobalu zabalené? Počítám podle doby pečení a podle toho "jacketu" - protože v lístkovém těstě (jako jabka v županu) se asi brambory péct nebudou...
shelle Shelle - Good Service 16.3.2009 20:38  13494
Foxka [13492]: Hele, jsem take zvedava. Pecu je uz hodinu a pul a asi uz mame hlad, tak je jdu vytahnout a neco na to hodit :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 16.3.2009 20:35  13493
To je... co to je?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.3.2009 20:26  13492
Teda ty z obchůdků s občerstvením. Doma se mi nikdy tak nepovedou...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.3.2009 20:26  13491
Jé, ty miluju...
shelle Shelle - Good Service 16.3.2009 20:18  13490
No, ja dneska zkousim jacket potatoes, tak jsem zvedava.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.3.2009 20:17  13489
Vejce se propichují, aby nepraskla, a voda, ve které se vaří, se solí, aby jejich obsah v případě prasknutí nevytekl.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.3.2009 19:08  13488
Podle toho co jsem slyšel, tak vejce praskají proto, že se hodí studená z ledničky do vroucí vody. Nechat je na nějakou dobu při pokojové teplotě by asi pomohlo...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.3.2009 18:44  13487
Scalex [13484]: pomalým vařením se připravují "čínská vejce" :)
naložená v sójovce a čaji nebo třeba vařená přímo v čaji
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 16.3.2009 17:08  13486
Scalex [13482]: no právě, kdyby dělalo paseku každý druhý vejce .. ale takhle? :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.3.2009 16:30  13485
Míchaný vejce jsou super, tohle by taky nemuselo bejt uplně marný. Za pokus by to určitě stálo, pak dej echo. Ideálně se záznamem teplot, úhledně zpracovaným v grafu :)
(Sry, mám dneska nějakou jedovatou)
scalex Scalex 16.3.2009 16:13  13484
Jo a klíčové je nevařit na plný výkon... bubliny pak vajíčka nadnášejí, ony v hrnci nadskakují a narážejí do sebe a riziko prasknutí je větší. Já poté, co uvedu vodu do varu, stáhnu plamen a nechám vejce dělat mírněji.

A ted mně napadlo, že jsem ještě nezkoušel pomalé vaření vajíček ve skořápce. No... námět na zítřejší snídani. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt