Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2009 09:01  13507
Já jednou vařil vejce na měkko. Tři minuty se mi zdálo málo, tak jsem je vařil deset minut. Kupodivu zkušební vajíčko bylo natvrdo. Po takové době. Tak jsem vařil ještě deset minut. Furt byly tvrdý. Něco asi dělám špatně.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 17.3.2009 08:41  13506
Vejce dávám vařit klidně z ledničky, ale jakkmile začne voda bublat snížím třeba na dvojku a vařím klidně i půl hodiny, když je něco napínavýho v televizi. Nepamatuju se, že by praskaly (a?).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.3.2009 08:16  13505
Vejce mi sem tam prasknou, ale když už je bílek dostatečně tuhý. Nedávno mě překvapil manžel, který má za to, že se vejce dávají vařit do vroucí vody. Já je dávám odjakživa do studené s trochou soli:-)
kokos kokos 17.3.2009 00:28  13504
Recepty se dají lehce najít. Např. tady. Varianta v Alobalu je taky možná, řekl bych že to pak bude rychleji uděláno.
shelle Shelle - Good Service 17.3.2009 00:21  13503
Vanda [13499]: Hele, jak jsem koupila, tak prodavam.

Dulezite je propichat, poolejovat, posolit.

Urcite je spousta zpusobu, jak to delat. Nedavaji ji nahodou do alobalu po upeceni, aby byla tepla?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.3.2009 21:58  13502
* omlouvám se za šílenou stavbu věty ;)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.3.2009 21:57  13501
mrcos [13500]: teď neřeším způsob přípravy v té hospodě ;) to je někdy lepší nevědět - ale je to brambora se slupkou a vždycky ji přinesou polorozbalenou z toho alobalu - jen tak, aby se do toho dostali s těma omáčkama - ale spíš ten fakt, jestli se ta brambora, když není v něčem zabalená, se nějak nevysuší/nespeče/nespálí...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.3.2009 21:54  13500
A nemají to oni třeba předvařené?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.3.2009 21:53  13499
Shelle [13498]: fakt to pečeš nezabalené tak dlouho? Já tady do jedné hospody chodím na obří bramboru pečenou v alobalu, která je pak politá česnekovou omáčkou a posypaná sýrem nebo je se slaninou a smetanovou omáčkou.
shelle Shelle - Good Service 16.3.2009 21:09  13498
Foxko, povedly se :)

Nasla jsem na netu asi pet receptu a z kazdeho si vybrala, co se mi tak nejak libilo.

Koupila jsem King Edward odrudu, vybrala 4 nejvetsi, propichala vidlickou, napatlala olivolejem a morksou soli a na 190 jsem to pekla hodinu a pul. Delia radi az dve.

A napln byla tunamayo a rozteceny cedar a druha zapecena sunka s cedarem a trochou horcice.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.3.2009 20:56  13497
Jacket potatoes josu brambory pešené vcelku ve slupce (=jacket), pak rozktojené napůl a zapečené s něčím dalším.. mňam..
dot Dot 16.3.2009 20:47  13496
Vejce - já dávám lžičku octa u vajec kupovaných. Když vytečou tak se bílek srazí hned u skořápky. U vajec od z venkova jsou skořápky dost tvrdé.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.3.2009 20:45  13495
Teketapa [13493]: to budou "nějak" pečené brambory ;) ale tak receptík a postup by se hodil :) že by v alobalu zabalené? Počítám podle doby pečení a podle toho "jacketu" - protože v lístkovém těstě (jako jabka v županu) se asi brambory péct nebudou...
shelle Shelle - Good Service 16.3.2009 20:38  13494
Foxka [13492]: Hele, jsem take zvedava. Pecu je uz hodinu a pul a asi uz mame hlad, tak je jdu vytahnout a neco na to hodit :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 16.3.2009 20:35  13493
To je... co to je?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt