Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.3.2009 21:27  13521
kokos [13504]: juj - to vypadá zajímavě :)
mouser 17.3.2009 21:15  13520
Koňakové špičkyPřed časem jsem prosila o recept na špičky. Tak se musím pochlubit fotkou :o)
scalex Scalex 17.3.2009 19:17  13519
zblunce [13518]: viz Vanda [13487].
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.3.2009 18:44  13518
Mountbatten [13513]: co jsou cajova vejce?
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.3.2009 12:28  13517
vareny (napr.jen zloutek) jako jedna z prisad do nakyho cukrovi taky, ne?
Ja treba o vanocich delala kulicky z kastanove pasty a tam to jadro byl vareny zloutek + ta pasta
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.3.2009 12:19  13516
aha, špatně jsem četl :-)
shelle Shelle - Good Service 17.3.2009 11:47  13515
vinyl [13514]: Z varenych?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.3.2009 11:41  13514
kvitkoTřeba houskové knedlíčky, nebo tiramisu :-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.3.2009 11:38  13513
ja z vajec, krom svacinka vajicka nahnilicku (vareni nahnilicku mam uz tak nejak budika v mozku:-)Nevim kolik sekund,ale idealni;-) ), si delam jen cajovy vejce, mnamky mnam (a louhovat to ve studenym nechavam i klidne do druhyho dne)

btw:PORADTE:-)co si navarit do prace (krom klasiky kureci vyvar se zeleninou:-) ) -kdyz chci si nanest do prace boxiky s jidlem tak na tyden.
Jidlo, ktere neni moc tezke, da se ohrat a vareni neni na dest hodin. Idealne i neco,co je variabilni (tj.koupim par druhu surovin a z nich je vyuziju na ruzne druhy jidla) Dik
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 17.3.2009 10:58  13512
Ještě děláme plněná vejce. Není to špatné na obložené mísy.
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNLMJMN5&id_kategorie=JNLNFQR9
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2009 10:26  13511
kvitkoMoc jinejch variant (ještě tak dát pesosovi) asi není.
Ale jednu pomazánku mám rád: rozemletý škvarky s vejcema a hořčicí, sůl, pepř.
shelle Shelle - Good Service 17.3.2009 09:52  13510
kvitko [13509]: Nakrajim je do salatů :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.3.2009 09:33  13509
A děláte nějakou zajímavost s vařenými vejci krom nakrájet je na chleba nebo pomazánek?:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.3.2009 09:31  13508
Vejce vrazím hned z ledničky do studené vody a pak na plotýnku. Problémy s prasknutím řeším tak jednou, dvakrát do roka, za to mi nákup verku nebo práce s ručním propichováním nestojí.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.3.2009 09:01  13507
Já jednou vařil vejce na měkko. Tři minuty se mi zdálo málo, tak jsem je vařil deset minut. Kupodivu zkušební vajíčko bylo natvrdo. Po takové době. Tak jsem vařil ještě deset minut. Furt byly tvrdý. Něco asi dělám špatně.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt