Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.6.2012 15:15  1366
Jo, přesně, nesmí se to nechat ležet :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.6.2012 15:12  1365
Tak zpět ke kávě :) Právě si dávám keňu. Ne, že bych ji si ji koupila sama, nemusím skoro žádnou afriku kromě zimbabwe, ale darovanému konovi... a ono to není až tak špatné, sice je výrazně kyselá, ale pokud se vypije horká, není ta kyselost nepříjemná.

V práci si dáváme malé pozornosti k narozeninám a abych nedostala nějou pracholapku do domácnosti, tak už předem hlásím, že pro mě ať vymyslí cokoliv, co se sní nebo vypije. A letos jim vnukla myšlenku kávy. Kdo by to byl čekal, že vyberou zrovna tuhle :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.6.2012 10:58  1364
...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.6.2012 10:23  1363
Vanda [1362]: Otázka je, o který konec tobě jde.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.6.2012 06:14  1362
Stejnou/podobnou věc si přeju k narozeninám taky :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 8.6.2012 23:09  1361
Razítko! :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.6.2012 23:03  1360
Hele co jsem dostal k narozeninám :)

wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.5.2012 13:37  1359
mrcos [1357]: Myslel jsem vzít vzorek od někoho, kdo si praží a má nějak zaběhlej systém, a zrovna to jde vysypat do bubnu. (Třeba Vandička by mohla nasbírat pár vzorkå a poslat.)

Jinak arašidy se praží asi na 160 °C 40–60 minut, kafe 180–250 °C 3–12 minut. Takže by to klidně mohl pro jistotu někdo zkusit :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.5.2012 13:23  1358
Hm, každopádně buráky pražený jsou (nevím, jak moc velkej rozdíl je oproti kafi) a z těch prej to vyleze pravidelně :) Kultivace na agaru by mohla bejt pro mě ještě docela přístupná, ikdyž teda asi spíš v zimě, když maj mykologové praktika. Zkusim na to nezapomenout.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.5.2012 13:18  1357
Wronski [1356]: Pokud je to od pražení mrtvý, tak v tom måžou bejt mrtvý plísně, čiliže kultivace neukáže nic a přesto to je jedovatý.
Kultivace nepražený ti neřekne nic. Nemåžeš si bejt jistej, kde se do toho ty plísně dostanou, do pražírny måže jít kafe uplně jiný (ne)kvality.
Ono by asi nejlepší bylo oslovit někoho na VŠCHT, tam se rozborama potravin zabývají. Ale obávám se, že se s tím nikomu moc nebude chtít patlat.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.5.2012 13:09  1356
mrcos [1352]: Jakože pokud je to od pražení mrtvý, tak z toho nevyleze nic?

To by možná stálo za to zkusit nepraženou, ne?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.5.2012 12:10  1355
No to jsem se právě chtěla zeptat, jak jsou hna tom kešu, protože na těch já ujíždím.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.5.2012 11:26  1354
Anka [1353]: Kešu? :) Ne, že bych si dělal iluze... :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.5.2012 11:24  1353
mrcos [1352]: No, tak dík. Co teď budu dávat do "číny"?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.5.2012 11:23  1352
Wronski [1348]: Možná bych mohl zkusit ukecat lidi z mykologie, jestli by nezkusili nějaký kultivace(v zimním semestru by to mohli zkusit v rámci praktik). Ale to není na samotný toxiny, z toho vylezou ty plísně a spol, který by v tom byly žívý, včetně spor. Pokud to je od pražení mrtvý, tak toxiny zåstanou, ale houby ne.
Mykologové ale třeba odmítaj jíst buráky, všechny jsou plný Aspergilus flavus, kterej je nacpanej aflatoxinem (silnej karcinogen) :)

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt