Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 20.3.2009 09:11  13554
kvitko [13553]: Kdyby neměla vyndávací, tak ho asi nehledá.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.3.2009 08:45  13553
Jestli to půjde k té starší, tak ok. Já mám novější, kde ten kabel vyndavací není.
kokos kokos 20.3.2009 08:28  13552
Fakt není potřeba kupovat celou remosku. Pokud nenajde elektro tak i na netu to maj.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.3.2009 08:16  13551
Teke: na Aukru bývá docela slušný výběr starších remosek, třeba by se
nějakej kabel našel:-)
Já jinou troubu nemám, tak všecko řeším tímhle. I cukroví:-) Akorát mi vadí, že v remosce zůstává dost páry z vaření a u masa se mi moc nedaří kůrčička. A zůstává kolikrát i dost vody puštěné z potravin, nevypeče se to nebo možná nemám trpělivost?:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.3.2009 23:09  13550
A, podmínku koleje jsem nepostřehl, tak to potom jo.

Já si občas zahřeším domácím taveňákem. Dobrý tvrdý sýr (primátor, goudu) na kostičky do hrnku a v MW rozehřát. Požírám z hrnku za tepla vidličkou. Strašné jídlo, děsně mastné, ale kurevsky dobré. Navíc mě potom dycky pálí žáha.
scalex Scalex 19.3.2009 23:00  13549
U smažáku z MW třeba to minimum tuku. Nepředpokládám, že by měli studenti na koleji sporák a kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem. Mikrovlnka s crispem je univerzálnější.

Co se týká bublaniny, z MW byla taková mokřejší, ne tak nadýchaná... těžko se to popisuje... něco na půl cesty mezi křehkým koláčem a piškotem. Mně to chutná víc než nadýchaný piškot, proto jí dávám přednost. Jestli je to lepší nebo horší neřeším. Je to jiné a víc mi to vyhovuje. Můj táta by zas jinou než nadýchanou z trouby nepozřel.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.3.2009 21:12  13548
scalexiV čem je lepší smažák z MW oproti smažáku z pánvičky? Případně bublanina z MW oproti bublanině z trouby?
kokos kokos 19.3.2009 19:36  13547
Teketapa [13546]: Ber to jako jistotu. Na stroje do výroby je kupujem každou chvilku.

Scalex [13540]: Ten crisp mi nějak utekl. Díky. Ale jelikož máme jen to nejjednodušší tak nic nebude. Ale aspoň má jasno co bude v sobotu na oběd. A v neděli bude svíčková, tak bych mohl aspoň udělat ty knedlíky.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 19.3.2009 19:29  13546
kokos: dodal jsi mi naději... :-) díky
kokos kokos 19.3.2009 19:10  13545
Teketapa [13544]: Kabely koupíš v každém dobrém elektru (ne ty v super hyper). Je to běžná položka. A ty zásuvky jsou pořád stejný.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 19.3.2009 17:28  13544
Sakra! V krabicích chybí kabely. Kam se mohly podít? Nevíte jestli by se daly sehnat jen ty někde? Ale jsou to tak 20 let staré modely. :-(
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 19.3.2009 17:16  13543
Remoska je S*U*P*E*R*!

Do naší über kuchyně se už trouba jaksi nevešla, takže víceméně všechno pečeme v ní - krom cukroví teda.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 19.3.2009 17:09  13542
Tak povídejte, jak se vaří v remosce? Máme tu dvě různě velké ještě z maminčiny výbavy, ta jí ovšem nikdy nepoužila, ale doufám, že bude funkční. Pokud ano, ráda bych v ní pekla neb na novém privátě mě čeká starý plynový sporák a s plynovou troubou a v té se péct bojím. A kupovat si malou el. troubu se mi jaksi nechce...
scalex Scalex 19.3.2009 16:40  13541
vinyl [13537]: No párek na pařáku je samozřejmě o dost lepší než narychlo udělaný v mikrovlnce. Hlavně když je to párek skutečný, z masa. 8^)

U té mikrovlnky se při vaření musí počítat s tím, že je to prostě něco úplně jiného, že se musí dost změnit přístup k tomu vaření. Já na mikrovlnky nedám dopustit, ale to neznamená, že bych vařil jen v ní, samozřejmě. Je to prostě další přístroj v kuchyni, vedle domácí pekárny, horkovzdušky, klasické trouby, stolního grilu, "americké" pánve, ze kterého některá jídla chutnají lépe než z jiného. A některá zas hůř. Nutno zkoušet.
scalex Scalex 19.3.2009 16:35  13540
kokos [13538]: však jsem taky psal o důležitém spojení mikrovlnka+crisp talíř. To je takový speciální kovový talíř pro mikrovlnky, který (narozdíl od jiných kovů) do mikrovlnky může, rozpálí se v ní a díky němu se může v mikrovlnce smažit nebo péct. Klidně do toho můžeš vylít těsto a upéct v tom třeba bublaninu. Nebo na slabé vrstvě oleje udělat smažák. Nebo si můžeš sehnat crispovací hrníčky (docela vzácnost, bohužel), díky kterým se dají dělat v mikrovlnce i malé porce a krásně se v nich dá udělat hrníčkový smažák (recept na hrníčkový smažák dělaný v klasické troubě tu už proběhl a nebo se dá vygooglit).

Optimální je, pokud je mikrovlnka speciálně dělaná pro crisp, tj. pokud má vysloveně crisp režim. V takovém případě totiž nevlní v celém prostoru trouby, ale zaměřuje se na dno mikrovlnky, aby se rozpálil ten talíř a přitom se vlnění až tak moc netýkalo samotného jídla. V obyčejné levné mikrovlnce bez crisp-režimu dochází bohužel k tomu, že jídlo se zároveň peče i vaří, což je v některých případech nežádoucí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt