Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.3.2009 17:16  13582
Připomněli jste mi tatarák. Nedík. Teď ho nedostanu z hlavy dokud ho nedostanu do huby...
scalex Scalex 22.3.2009 17:10  13581
No nejíš... kdyby ti ho rozemleli, vzali kus zvířecího střeva, tu mletinu nacpali dovnitř, uvařili a šoupli ti ji do rohlíku, tak máš boule za ušima. 8^)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.3.2009 16:51  13580
napadá mě jiná paralela .. ale tématu tohodle klubu se fakt netýká :)))))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.3.2009 16:42  13579
bo me nevadi, jen ho proste nejim .o)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.3.2009 16:37  13578
makovec [13577]: je mi záhadou, jak můžeš takhle krásně popisovat maso - a přitom ho nejíst... :D
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.3.2009 03:28  13577
no jelikoz ho nejim tak muzu komentovat jen vzhled a vlastnosti, kazdopadne bylo krasne stavnaty, zadna flaxa, zadna hnusna blana, bylo krasne cerveny, prijemny konzistence, uz po hodine a ctvrt duseni (v normal hrnci) bylo krasne mekky
shelle Shelle - Good Service 21.3.2009 20:27  13576
A jake to maso bylo? Z nasi hyper jsme si ho vzdy donesli zelene, to tam blbe skladuji.
kokos kokos 21.3.2009 19:37  13575
makovec [13574]: No pokud tam není to nucené tak je to normální.

ČSN 57 6510 Návrh ČSN 57 6510 je platný pro hovězí maso určené pro výsek. V návrhu jsou uvedeny požadavky na hovězí maso, jakožto na surovinu pro výsekové maso, způsob dělení hovězích půlek na jednotlivé tržnídruhy hovězího masa, včetně definic jednotlivých tržních druhů. V návrhu jsou popsány celkem tři typy dělení hovězího masa na jednotlivé tržní druhy, jsou to, standardní řez (výseková úprava), jakostní řez (kuchyňská úprava) a extra řez (speciální úprava). Dělení na jednotlivé tržní druhy je v návrhu znázorněno i graficky pomocí obrázků.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 21.3.2009 19:18  13574
co presne znamena vyraz "vysekove maso" ? ja to mam spojeny s nucenym vysekem, cili odpadnim masem. ten napis o vysekovem masu maj v bille snad na veskery flakote co tam prodavaj a nejak z neduvery kuli tomu sem na dnesni obed musel koupit jakesi predrazene biomaso (ctyri kousky zadniho hoveziho za skoro tri kila), bo sem se toho vyseku bal .o)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 21.3.2009 07:59  13573
Umaž na konci uvozovku...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.3.2009 07:58  13572
gviTen odkaz nefunguje :-(.
gvi 21.3.2009 01:30  13571
Karotkové sušenky

vyzkoušeno, upečeno, ochutnáno... doporučuji
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.3.2009 01:25  13570
manka [13562]: Každý den kolem něj ráno i odpoledne jezdím tramvají. Vždycky ráno si ho všimnu a říkám si, že se odpoledne musím stavit. Kolik měsíců si to už říkám? Ale jednou si vzpomenu...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.3.2009 12:33  13569
Však se taky těším na vlastní troubu až přijde správný čas. Teď peču už 6 let v remosce a přestává mě to bavit. Vystřídala jsem dvě, první byla starší, trošku dotlučená takže úplně netěsnila, ale báječně se v ní pekl piškot na dort. V nové jsem to ještě nevychytala:-))
shelle Shelle - Good Service 20.3.2009 12:31  13568
To neni nic pro me, ja mam rada jasne udaje - mnozstvi, casy a teploty.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt