Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.3.2009 18:05  13588
včerejší guláš

nj, system "dokud nedojíš" mě v dětství odnaučil jíst hovězí, ale v sedmý třídě mě to přešlo
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.3.2009 18:00  13587
bud rad, zes nemusel jist i ten talir :) ses malo odolnej jedinec, kdyz te tohle rozhazelo :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.3.2009 17:48  13586
cimz dekuji socialistickemu skolstvi a jejich systemu "nepujdes si hrat s ostatnima detma dokud to hnusny tlusty na taliri nesezeres" .o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.3.2009 17:47  13585
no kdyby ho rozemleli tak ho sezeru, to jako jo, ale vcelku flakotu ee
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.3.2009 17:36  13584
Včera jsem byl na oslavě, k dispozici 7 kg tataráku. Nacpal jsem se jako prase a dnes bych si dal zase :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.3.2009 17:19  13583
mmm, tataráček... kdy že je další akce labužníka? :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.3.2009 17:16  13582
Připomněli jste mi tatarák. Nedík. Teď ho nedostanu z hlavy dokud ho nedostanu do huby...
scalex Scalex 22.3.2009 17:10  13581
No nejíš... kdyby ti ho rozemleli, vzali kus zvířecího střeva, tu mletinu nacpali dovnitř, uvařili a šoupli ti ji do rohlíku, tak máš boule za ušima. 8^)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.3.2009 16:51  13580
napadá mě jiná paralela .. ale tématu tohodle klubu se fakt netýká :)))))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.3.2009 16:42  13579
bo me nevadi, jen ho proste nejim .o)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.3.2009 16:37  13578
makovec [13577]: je mi záhadou, jak můžeš takhle krásně popisovat maso - a přitom ho nejíst... :D
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.3.2009 03:28  13577
no jelikoz ho nejim tak muzu komentovat jen vzhled a vlastnosti, kazdopadne bylo krasne stavnaty, zadna flaxa, zadna hnusna blana, bylo krasne cerveny, prijemny konzistence, uz po hodine a ctvrt duseni (v normal hrnci) bylo krasne mekky
shelle Shelle - Good Service 21.3.2009 20:27  13576
A jake to maso bylo? Z nasi hyper jsme si ho vzdy donesli zelene, to tam blbe skladuji.
kokos kokos 21.3.2009 19:37  13575
makovec [13574]: No pokud tam není to nucené tak je to normální.

ČSN 57 6510 Návrh ČSN 57 6510 je platný pro hovězí maso určené pro výsek. V návrhu jsou uvedeny požadavky na hovězí maso, jakožto na surovinu pro výsekové maso, způsob dělení hovězích půlek na jednotlivé tržnídruhy hovězího masa, včetně definic jednotlivých tržních druhů. V návrhu jsou popsány celkem tři typy dělení hovězího masa na jednotlivé tržní druhy, jsou to, standardní řez (výseková úprava), jakostní řez (kuchyňská úprava) a extra řez (speciální úprava). Dělení na jednotlivé tržní druhy je v návrhu znázorněno i graficky pomocí obrázků.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 21.3.2009 19:18  13574
co presne znamena vyraz "vysekove maso" ? ja to mam spojeny s nucenym vysekem, cili odpadnim masem. ten napis o vysekovem masu maj v bille snad na veskery flakote co tam prodavaj a nejak z neduvery kuli tomu sem na dnesni obed musel koupit jakesi predrazene biomaso (ctyri kousky zadniho hoveziho za skoro tri kila), bo sem se toho vyseku bal .o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt