Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 1.4.2009 23:12  13669
Rendapsom je to skoda, co tak spracovat to ala kura na paprike? Ale je fakt ze to chce to nechat dostatocne dlho dusit
maude 1.4.2009 22:19  13668
Renda: jestli se kachní žaludky dají považovat za drůbeží, tak na ty jsou skvělé recepty v takových těch kroužkovaných čínských kuchařkách, co tu o nich už jednou byla řeč. Bohužel jsem teď od ní ale 100km, tak nepomůžu. Ale třeba by se nějaký čínský recept dal vygooglit...?
renda Renda 1.4.2009 17:39  13667
Dotaz - vyskytlo se mi doma neco malo kachnich zaludku, mate nekdo tuseni, jak to chutne zpracovat nebo to mam uvarit a vzit do prace pro psy??? Diky:)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 1.4.2009 09:17  13666
Makovec: hele popravde, zrovna nahrazka bambus x kedluben, to neni takova hruza. Jako mlety maso do gulase apod:-)
Ja varit neumim:-),moudra orientalni kuchyne beru jen z kucharky "orientalni kuchyne" od Mudr. Sereho a ze sve zkusenosti,kdy sem v Korei tri dny pomahala v kuchyni pro celou komunitu. A prave kedluben je "verohodna" nahrazka a dosti pouzivana a to prave i v ty Asii.

Bych rekla neco jako svickova se doma malokde dela z pravy svickovy. Neni to vono, ale kucharskou prasnici to z tebe nedela.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.4.2009 07:44  13665
gviŠneky jsme dělali asi před dvěma lety. Koupili je v Itálii v supermarketu, a byli dost v šoku, že jsou pod těma zátkama živí. Dávaj se pak do octového roztoku aby se odslizili a tím se i zahubí. Pak se vyndaj bez problému. U nás je mívaj mražený v Makru, ale tenhle víkend je neměli (Stodůlky), takže nevím v jakém stavu je prodávají.
gvi 31.3.2009 21:33  13664
nj, ty šneci jsou i zajímaví, ale jak se to kupuje a odděluje?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 31.3.2009 21:33  13663
Na vlastní nebezpečí.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 31.3.2009 21:22  13662
nectu ! du booknout
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 31.3.2009 21:18  13661
makovecTy nečteš Babicův klub na Okounu? V záhlaví je výbor z jeho hlášek... :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 31.3.2009 21:04  13660
zaslech sem dobrou moudrost. udajne z ust babicy

"cinani do toho davaji bambus. ten my nemame a tak tam dame kedlubnu"

musim rict ze me to pobavilo nemalo.
gvi 31.3.2009 17:13  13659
kuchařská pohotovost
denise 31.3.2009 14:33  13658
Taky jsem zahlédla kousek Pohotovosti. Zajímavé, dá se to nají někde na netu ?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.3.2009 10:04  13657
AnkaTak jsem to nemyslel. Ano, šéfe je dokonalé tak jak je. Tohle ale má být také trochu reality show. Někdo neví jak udělat šneky, tak napíše do televize a Král přijede a šneky uvaří. Pak je někdo, tady tchán překvapen, že žena uvařila šneky. Nebýt tam Král je to nuda, ale stojí za to se podívat, jak a co vaří jeden z nejlepších našich kuchařů.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.3.2009 10:00  13656
Nemyslím, že by pořad Ano, šéfe! měl být o vaření - o ukazování, jak se co vaří. Je o tom, jak by to mělo fungovat v restauracích.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.3.2009 08:51  13655
Zhlédl jsem díl Kuchařské pohotovosti, nebo jak se to jmenuje. Pozoruhodné bylo, že vařil Jiří Král, šéfkuchař Francouzské restaurace v Obecním domě. Překvapuje, mě, že to ČT víc nepropaguje. Vařil šneky na dva způsoby, oba velmi zajímavé, kolega dělal desert, velmi moderní. Pořad více o vaření než Ano, šéfe. Má to celkem švih, nikdo se nezdržuje s mírama, a hlavně Král není břídil.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt