Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
johnny10 8.4.2009 12:09  13702
vinylhmm, myslel jsem si to. babicka obcas kupuje uzene veprove ocasky. docela dobre to je. ze bych zkusil tvuj recept? vypada dobre
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.4.2009 12:05  13701
johnnyOcas hovězí, nejlépe z vola :-) A to teď nemluvím o Desdichadu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.4.2009 12:04  13700
RoyalOháňka je velmi originální krmě a ty já moc rád. Mám pocit, že se to ani moc pokazit nedá, chce to jen dlouho vařit. Ať se podaří.
johnny10 8.4.2009 12:02  13699
muzu se zeptat, co je ohanka :-)?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2009 11:39  13698
vinylAle na oháňku těším, já ji ještě nikdy nejedl. Snad ji nepokazím až k nejedlosti.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2009 11:37  13697
vinylAni tak nejsem líný jako nemám čas. Takže vodu s kousilínkem Masoxu asi, nebo o vývar ukecám ženu. Je mi jasné, že vývar je někde jinde...
Neser, s lanýžem, kde ho u nás vezmu? Mám dojem, že ho nedostat ani v Mladé Boleslavi.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.4.2009 11:33  13696
RoyalMoje zkušenost je ta, že opravdový vývar je chuťově řádově lepší. Velký problém je taky obsah soli v masoxu. To bych možná spíš, kdybych byl líný dělat vývar, použil vodu a na závěr maličko zredukoval.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.4.2009 11:28  13695
RoyalTak hodně štěstí, případně si to můžeš upravit nastrouháním lanýže na závěr :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2009 11:28  13694
vinylPrasácký dotaz č. 1 - můžu místo vývaru dát Masox?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2009 11:25  13693
vinylDěkuji vřele. Já si koupil jen dva kousky na ochutnání, tak to asi nebude mít cenu při takhle časově náročné přípravě dělat. Dokoupím a dám vědět, jak se mi povedla. nemůžu vyloučit, že si recept nedoupravím (čti nedokurvím) nějakou svou fantasií.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 8.4.2009 11:10  13692
tak koláč je asi dobrej - právě tudy prolítl reportér ze shora a koláč editorovi sežral. .o)))

Prý jsem šikovná.o) Škoda jen, že ta remoska je tak malá... bych musela péct minimálně dva koláče aby se tu na všechny dostalo...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.4.2009 08:10  13691
Oháňka na Royalovo přáníOháňku (6ks) okořenit, osmahnout na pánvi, tak půl kila šalotky osmahnout v hrnci, zalít červeným, nechat chvíli odpařit. Do hrnce pak přidám oháňku, sušené houby, 2 bobky, 4 velká rajčata, stažená, vypeckovaná a nakrájená na malé kousky. Zaliji vývarem. Uvedu k varu, přikryju a šoupnu na 3,5h do trouby pri 180. Na závěr omáčku propasíruju.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.4.2009 07:53  13690
Pečící papír bez problémů.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 8.4.2009 07:37  13689
Teketapa [13688]: Hele u některých receptů píšou, že se má vyložit alobalem... takže asi pečící papír vadit nebude.o)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 8.4.2009 07:24  13688
Dotaz.
Dá se remoska pro pečení vyložit pečícím papírem nebo to nemám radši ani zkoušet...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt