Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 12.4.2009 02:26  13722
makovec [13720]: Zeptám se mucholapovy přítulky, až ji uvidim. Onehda je dělala a byly vynikající.
gvi 11.4.2009 15:07  13721
jaké máte zkušenosti s práškovým droždím? Zapomněla jsem ho koupit, Vietnamci měli jen práškové... a těsto se po půlhodině tváří, že nekyne. S droždím (jakýmkoliv) sem ještě nepekla...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 9.4.2009 20:29  13720
delate nekdo smazeny cibulovy krouzky ? ja at delam co delam, nikdy nejsou tak krasne jemny a chutove "necibulovy" jako treba v TGI fridays. nemate nekdo figl jk na to aby to nebyla "jen" obalovana cibule ?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.4.2009 06:49  13719
Něco podobnýho jsem dělal akorát místo strouhánky drcený kukuřičný lupínky. To bylo dobré. Dělal jsem maličké řízečky tak na tři kousnutí, dost možná, že z panenky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.4.2009 20:19  13718
řízky narubyu nás nepodléváme, dáváme je do másla. Měl jsem v neděli, a telecí :-). Cibulí nešetřit.
kokos kokos 8.4.2009 15:21  13717
manka [13713]: A nejlepší je to z králíka. A té cibule raději víc.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 8.4.2009 13:00  13716
manka [13713]: to zní jako dobrý recept do pečící trouby nebo remosky.o)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 8.4.2009 12:51  13715
Znám je taky bez moravanky a řízky naruby jsou mňam...My dáváme nahoru místo cibulky taky slaninu, hezky do křupava upečená, mňam...
johnny10 8.4.2009 12:45  13714
mankato vypada jako dobra alternativa. dik za tip!
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 8.4.2009 12:42  13713
RoyalMno, obrácené řízky jsou už docela profláklé jídlo, ale budiž - vepřové řízky naklepeš a osolíš jako obvykle, pak je vrazíš do strouhanky a naklepeš do nich strouhanku co si masiko vezme. Jde to dobře přes folii. Vymácháš ve vajíčku a osmažíš. Do pekáčku položíš slaninu, na ni řízky, proházíš to lehce osmahlu cibulí a MÍRNĚ podliješ vývarem. Trouba a cca 30 minut z toho udělají úžasnou dobrotu. Bez moravanky.
johnny10 8.4.2009 12:28  13712
Royaltaky se mi to zdalo divny, ale fakt je to dobry. vytvori to takove testicko, ktere se pak navrchu lehce zpece. a ta nakysla zeleninka k tomu...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2009 12:25  13711
johnny10To ve mně důvěru nevzbuzuje...
johnny10 8.4.2009 12:24  13710
Royalobracene. je to celkem dobry. vpodstate delas trojobal naruby. osmahnes a vlozis do pekace s Moravankou zcezenou (nebo jak se to jmenuje) a das na hodku zapect. je to rychle a fakt dobre
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2009 12:24  13709
Ocas hovězí, nejlépe z vola a není to Desdichado...
Toto je kvalitní názor.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.4.2009 12:23  13708
strouhanka vevnitř?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt