Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 15.4.2009 20:46  13726
neměli byste někdo tip na nějaký ovocný dort s želatinou? Googlim, googlim, ale nic lákavého nevidím. Potřebuji běžně dostupné suroviny, protože vyběhnu z práce do marketu, pak dom a večer je oslava...
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 14.4.2009 14:18  13725
makovecJá cibulové kroužky smažívala, ale v těstíčku. Normální klasické těstíčko - mouka, sůl, vajíčko a trochu rumu. Nejsem si jistá, jestli jsem tam nestrouhala i sýr.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 14.4.2009 10:51  13724
JOSHUA: si ho isoluj;-):
Here is a method for isolating capsaicinoids, used at your own risk. When using hot chillies always wear thick rubber gloves, and avoid all skin and eye contact. Capsaicinoids are strong irritants.
1). Puree 15 habenero peppers with 95% ethanol, until a sludge consistency is achieved.
2). Leave the mixture for 24 hours at room temperature.
3). Filter the sludge, discarding the residue. Evaporate about 90% of the ethanol, until a brick-red oil is precipitated on the surface.
4). Remove the oil with a pipette. It will be about 40% Capsaicin, and about 60% other capsaicinoids.
joshua 14.4.2009 10:41  13723
Asi na PhannyhoAhoj, nevis prosim kde u nas sezenu cistej Capsaicin? Anebo alespon nejaky capsaicinoid - homocapsaicin, homodihydrocapsaicin... proste neco podobneho... pripadne i Naga Jolokia... Kdyz bys o necem vedel (anebo nekdo jiny), napis prosim do mailu (ne do interni posty!), protoze, na to, ze se sem mam kouknout na pripadnou odpoved, si vzpomenu klidne az za pul roku :-)) Mezitim asi neco najdu... ale ptam se preventivne na vice frontach...

Mej pekne dny!

joshua@joshuacreative.eu
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 12.4.2009 02:26  13722
makovec [13720]: Zeptám se mucholapovy přítulky, až ji uvidim. Onehda je dělala a byly vynikající.
gvi 11.4.2009 15:07  13721
jaké máte zkušenosti s práškovým droždím? Zapomněla jsem ho koupit, Vietnamci měli jen práškové... a těsto se po půlhodině tváří, že nekyne. S droždím (jakýmkoliv) sem ještě nepekla...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 9.4.2009 20:29  13720
delate nekdo smazeny cibulovy krouzky ? ja at delam co delam, nikdy nejsou tak krasne jemny a chutove "necibulovy" jako treba v TGI fridays. nemate nekdo figl jk na to aby to nebyla "jen" obalovana cibule ?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.4.2009 06:49  13719
Něco podobnýho jsem dělal akorát místo strouhánky drcený kukuřičný lupínky. To bylo dobré. Dělal jsem maličké řízečky tak na tři kousnutí, dost možná, že z panenky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.4.2009 20:19  13718
řízky narubyu nás nepodléváme, dáváme je do másla. Měl jsem v neděli, a telecí :-). Cibulí nešetřit.
kokos kokos 8.4.2009 15:21  13717
manka [13713]: A nejlepší je to z králíka. A té cibule raději víc.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 8.4.2009 13:00  13716
manka [13713]: to zní jako dobrý recept do pečící trouby nebo remosky.o)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 8.4.2009 12:51  13715
Znám je taky bez moravanky a řízky naruby jsou mňam...My dáváme nahoru místo cibulky taky slaninu, hezky do křupava upečená, mňam...
johnny10 8.4.2009 12:45  13714
mankato vypada jako dobra alternativa. dik za tip!
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 8.4.2009 12:42  13713
RoyalMno, obrácené řízky jsou už docela profláklé jídlo, ale budiž - vepřové řízky naklepeš a osolíš jako obvykle, pak je vrazíš do strouhanky a naklepeš do nich strouhanku co si masiko vezme. Jde to dobře přes folii. Vymácháš ve vajíčku a osmažíš. Do pekáčku položíš slaninu, na ni řízky, proházíš to lehce osmahlu cibulí a MÍRNĚ podliješ vývarem. Trouba a cca 30 minut z toho udělají úžasnou dobrotu. Bez moravanky.
johnny10 8.4.2009 12:28  13712
Royaltaky se mi to zdalo divny, ale fakt je to dobry. vytvori to takove testicko, ktere se pak navrchu lehce zpece. a ta nakysla zeleninka k tomu...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt