Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 7.5.2009 18:05  13846
no děkuji, ale trošku s křížkem po funuse, většina salátu již snědena
(chutnal), zbytek si dám asi k večeři dneska...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.5.2009 07:50  13843
O cuketě jsem taky neslyšel a lilek obyčejně hodinu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.5.2009 06:42  13842
gvi [13841]: ja lilek nechavam tak 20 min. Ale poprve slysim, ze se ma nechat vypotit i cuketa...
gvi 6.5.2009 16:51  13841
dotazjak dlouho se má "potit" cuketa a lilek?

(pro tenhle recept)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.5.2009 14:55  13840
Asi dobře, protože jen u toho výčtu slušně slintám... :-))
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 4.5.2009 14:09  13839
To je pořád Londín, Londín....jak se to jí?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.5.2009 14:00  13838
ShelleGumovější je výstižné, když se to nepodaří. Ale ryba je to každopádně pevnější. Výhodou je, že má jen jednu kost :-)

Byl jsem s kolegou z práce. Takže tipy. Vše bylo vynikající, tipy až na 3. jsou ad známého, co žil v Londýně.

Oxo Tower http://www.harveynichols.com/output/Page128.asp
Moderní kuchyně a krásný výhled. Kolega nyl u ďasa s prošutu. Já měl jako předkrm terinu z uzeného vepřového kolene a foie gras - neotřelá a vynikajíc kombinace. Hlavní byl mečoun na grilu, na můj vkus mírně done, ale já jsem v tomhle úchyl :-) Hodnotím 9

Quaglinos http://www.quaglinos.co.uk/: vynikající, spíš tradičnější kuchyně. Hodnotím 8


Cantine Vinopolis http://www.cantinavinopolis.com/
Moderní kuchyně, velká nabídka vína by glass, navíc výborného za dobré ceny. Zde jsem měl skvělou kombinaci hřebenatek a famozně marinovaných rajčat, následovaného právě ďasem. Hodnotím 10


Quo Vadis http://www.quovadissoho.co.uk/
Tady jsem byl v ráji, jako předkrm famozní smrže na toustu, u hlavního jsem se nemohl rozhodnout jestli líčka či brzlík. Zvolil jsem líčka a byl velmi spokojen. Čokoládový fondant na závěr neměl chybu. Hodnotím 10
shelle Shelle - Good Service 4.5.2009 13:33  13837
vinyl [13836]: Zes nerekl, mohli jsme se sejit.

My meli ocas. Mne to prislo takove gumovejsi nebo jak to rict, jako chobotnice treba a to mi prave tolik nechutna.

Tipy urcite nahod, jestli jsou z centra.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.5.2009 13:28  13836
ShelleMořský ďas je vynikající ryba, ale je dost těžká na přípravu. Navíc v Makru ho bohužel prodávaj jen v celku. RADŠI SI JI DÁVÁM V RESTAURACI, TAM J(KURVA)i nejčastěji dělají v páře, často obalenou ve slanině či prošutu. Teď naposledy hádám, že byl připraven v nějaké kapse či papilotě, naprosto geniální. Bylo to v Londýně, takže kdyžtak můžu dát nějaké tipy, teď jsem tam strávil týden.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2009 08:43  13835
K vietnamcům nechodím, moc se mi u nich nelíbí ani oni ani zelenina a maj to drahý.
shelle Shelle - Good Service 3.5.2009 22:48  13834
No, jsme to udelali jako vzdy a nejak nas to vylozene nenadchlo. Za tu cenu, to si radsi koupim vic tunaka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.5.2009 22:26  13833
ShelleOsolit, olimetovat, opéct na vlnkovaté /steakové/ pánvi. IMHO je takhle upravitelná každá dobrá ryba (pangas není dobrá ryba :-)).
shelle Shelle - Good Service 3.5.2009 18:25  13832
morsky dasJsme ho dnes koupili, nejake zajimavejsi napady, nez moje klasicka alobalova kapsa?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2009 17:41  13831
makovec [13830]: Pro dobrý česnek, aby člověk taky šel kus světa, to je fakt.
(Zahrádkáři budou laskavě ticho:))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 3.5.2009 17:39  13830
v hloubetine maj porad uzasnou zeleninu.

plus teda sem cet nadseny vykriky na jakejsi bio-top na tyhle adrese (krom jinyho prej maj zarucene ceskej cesnek .o)



http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=%C5%A1kolsk%C3%A1+34,+praha&sll=37.0625,-95.677068&sspn=35.957999,64.160156&ie=UTF8&t=h&z=16

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt