Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 15.5.2009 12:03  13851
stejně ... ale zalejvám smetanou
renda Renda 15.5.2009 11:58  13850
RoyalMoje sejrovka na testoviny je o tom, osmahnout dostatek cibule, z lednice vytahnout sejry co v ni sou, rozpustit na cibulce, zalejt trochou mlika na ziskani spravne konzistence, nastrouhat muskatovej orisek a pripadne dosolit. Nalejt na testoviny a sezrat:)
triss triss 15.5.2009 08:24  13849
Teketapa [13848]: těžko říci, nenechávat těsto dlouho stát, aby nevyšuměl kypřící prášek, suroviny stejné teploty, neklepat nádobou při pečení, aby to nespadlo...neotvírat zbytečně při pečení...remosku používám velmi úspěšně již mnoho let
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 15.5.2009 07:04  13848
Tak, včera jsem se pokusila upéct v remosce bábovku a ta mrcha se mi srazila. Musím teda říct, že moc, vlastně vůbec normálně nepeču, natož v remosce. Nemáte nějaké rady na co si dát pozor, pokud se budu pokoušet ještě někdy? :-)
gvi 7.5.2009 20:57  13847
tedy dneska jsou u Pohlreicha fakt marňáci... "půjdem tam, abychom mu ukázali!" ... To to tedy ukázali...
gvi 7.5.2009 18:05  13846
no děkuji, ale trošku s křížkem po funuse, většina salátu již snědena
(chutnal), zbytek si dám asi k večeři dneska...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.5.2009 07:50  13843
O cuketě jsem taky neslyšel a lilek obyčejně hodinu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.5.2009 06:42  13842
gvi [13841]: ja lilek nechavam tak 20 min. Ale poprve slysim, ze se ma nechat vypotit i cuketa...
gvi 6.5.2009 16:51  13841
dotazjak dlouho se má "potit" cuketa a lilek?

(pro tenhle recept)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.5.2009 14:55  13840
Asi dobře, protože jen u toho výčtu slušně slintám... :-))
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 4.5.2009 14:09  13839
To je pořád Londín, Londín....jak se to jí?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.5.2009 14:00  13838
ShelleGumovější je výstižné, když se to nepodaří. Ale ryba je to každopádně pevnější. Výhodou je, že má jen jednu kost :-)

Byl jsem s kolegou z práce. Takže tipy. Vše bylo vynikající, tipy až na 3. jsou ad známého, co žil v Londýně.

Oxo Tower http://www.harveynichols.com/output/Page128.asp
Moderní kuchyně a krásný výhled. Kolega nyl u ďasa s prošutu. Já měl jako předkrm terinu z uzeného vepřového kolene a foie gras - neotřelá a vynikajíc kombinace. Hlavní byl mečoun na grilu, na můj vkus mírně done, ale já jsem v tomhle úchyl :-) Hodnotím 9

Quaglinos http://www.quaglinos.co.uk/: vynikající, spíš tradičnější kuchyně. Hodnotím 8


Cantine Vinopolis http://www.cantinavinopolis.com/
Moderní kuchyně, velká nabídka vína by glass, navíc výborného za dobré ceny. Zde jsem měl skvělou kombinaci hřebenatek a famozně marinovaných rajčat, následovaného právě ďasem. Hodnotím 10


Quo Vadis http://www.quovadissoho.co.uk/
Tady jsem byl v ráji, jako předkrm famozní smrže na toustu, u hlavního jsem se nemohl rozhodnout jestli líčka či brzlík. Zvolil jsem líčka a byl velmi spokojen. Čokoládový fondant na závěr neměl chybu. Hodnotím 10
shelle Shelle - Good Service 4.5.2009 13:33  13837
vinyl [13836]: Zes nerekl, mohli jsme se sejit.

My meli ocas. Mne to prislo takove gumovejsi nebo jak to rict, jako chobotnice treba a to mi prave tolik nechutna.

Tipy urcite nahod, jestli jsou z centra.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.5.2009 13:28  13836
ShelleMořský ďas je vynikající ryba, ale je dost těžká na přípravu. Navíc v Makru ho bohužel prodávaj jen v celku. RADŠI SI JI DÁVÁM V RESTAURACI, TAM J(KURVA)i nejčastěji dělají v páře, často obalenou ve slanině či prošutu. Teď naposledy hádám, že byl připraven v nějaké kapse či papilotě, naprosto geniální. Bylo to v Londýně, takže kdyžtak můžu dát nějaké tipy, teď jsem tam strávil týden.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2009 08:43  13835
K vietnamcům nechodím, moc se mi u nich nelíbí ani oni ani zelenina a maj to drahý.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt