Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.8.2012 15:36  1403
Šéfkuchar Nešpor mě zaujal :)
Pyšnit se måžou čím chtějí, ale když maj hnusný kafe, tak maj hnusný kafe. A jestli jim tam chodí lidi, co jsou zvyklý na nádražního turka nebo nescafé, tak jasně, že si nebudou stěžovat. Že ty sis to kafe neosladila? :)
Vzpomněl jsem si na chlapíka, kterej si dělal kafe - klasickej čtvrtlitrovej turek se 6 lžičkama cukru :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.8.2012 15:33  1402
(Nedá mi to spát, tak jsem se jich na FB přeptala, jakou značku mají. Uvidíme, jestli dojde na dřendu.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.8.2012 15:28  1401
Podle té modré, žluté a hnusné by mi to znělo na Tchibo :) Jen to D tam nepasuje.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.8.2012 15:15  1400
Tady je odkaz na stránky Harmonie - VAROVÁNÍ - KÁVU SI TADY DEJTE JEN NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.8.2012 15:12  1399
Tak jsem si dnes dopoledne dala v Břeclavi kávu.
V kavárně Harmonie, která se na svých - poměrně chudých - stránkách mimo jiné chlubí:
- Jako jediní Vám nabízíme velmi kvalitní kávu značky Kopi Luwak tkz. cibetkovou kávu, která je oceňována všemi znalci na celém světě.
- V parních letních dnech måžete využít k posezení či obědu naši venkovní zahrádku v příjemně upraveném a tichém prostředí.
- Po celou dobu Vaší návštěvy se o Vás postará kvalifikovaný personál.

Prostředí celkem příjemné, bylo krásně, využila jsem zahrádku.
Ptám se, co mají za kávu. Řekla cosi na D... (a ne, Davidoff ani Dallmayr to nebyl, byl to nějaký delší název). Ptám se, co je to za kávu. To je značková káva - dozvěděla jsem se. OK, jsem za blba poprvé. Ptám se na nějakou čistou arabiku. Hleděla na mě, jako bych řekla sprosté slovo. Už jsem se dál nevyptávala.
Pak proběhl s obsluhou taneček kolem toho, jak velké si obsluha představuje preso. No preso je preso - říká obsluha. Tak se ptám, ať mi ukáže velikost toho hrnku. Říkám teda, že chci do takového hrnku - ukážu velikost mezi prsty. Takže chcete pikolo, to máte říct hned (ehm, ehm). Dva nula pro servírku - jsem opět za debila.
To bych všechno skousla. Jenže pak přinesla kafe, které bylo tak kyselé, že se mi kroutil palec u nohy.
Počkala jsem na obsluhu a říkám, jestli je ta káva v pořádku, protože se nedá pít (skutečně se nedala!). A co bych prý chtěla, jejich kávu si všichni chválí. Byla jsem za debila potřetí.
Nedala se pít ani po nalití smetany, dokonce se to tak divně nashromáždilo kolem okrajå. Jen jsem usrkla a nechala to stát.

U vedlejšího stolku seděl pán u presa (to mu přinesli zhruba zároveň s tím mým pikolem). A jak odešla obsluha, tak se naklonil a říká, že to má taky strašně kyselé a že to pít taky nebude.

Nechali jsme to stát oba na stole téměř netknuté. Nevzala jsem si ani sušenku, jak jsem byla nasraná, protože jsem se na kafe fakt těšila. A teď by se mi hodila kvåli tomu názvu. Měli všechno sladěné - tmavě modrý obal a světlé (asi do žluta) písmo - cukry, smetanu, sušenku... Ale chuť příšerná.

A to prosím v kavárně, která se pyšní kopi luwak v nabídce.

Kafe jsem samozřejmě zaplatila.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 17.8.2012 22:16  1398
Mě by spíš zajímalo, kolik lidí si ho koupilo a pak raději zåstalo u turka, protože bylo líných. Nerada bych dávala jako dárky zbytečné krámy navíc. :)

Jinak trochu té kávy tam po zmáčknutí zbyde. Asi v podstatě ani nejde udělat, aby ti nějaká nezåstala a pokud jí není fakt moc, tak to ani nevadí.
etdirloth EtDirloth 17.8.2012 19:50  1397
Susan [1396]: pouzivam ho par mesiacov v praci - ako alternativu k presostroju, ked mam chut na velku kavu. Vysledna kava sa mi velmi podoba na prekvapkavanu, aj ked mne prekvapkavana vyhovuje trochu viac. Ako pri kazdom inom sposobe, velmi zalezi na technike pripravy (predovsetkym nacasovanie). Kava mleta pre moka konvicky mi ale cez to sitko trochu ulietava, takze by som nabuduce hladal co najhustejsie sitko.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 16.8.2012 14:39  1396
Používá tu někdo french press? Nějaká doporučení?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 4.8.2012 13:16  1395
(Abychom byli korektní, tak mám pocit, že Kostarika je háklivější na přípravu, automat tomu nesvědčí...)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2012 12:38  1394
MrcosTak jsem před 14 dny koupila Muzikářovu kostariku a teda buď se hodně zhoršila, nebo se zvýšily moje nároky. Teď jsem přinesla pytel zrní ze Starbucks, což není to nejlepší, co se dá koupit, do konce jsem vzala jen pražení medium, ne bold, na který jsme zvyklí, a ten rozdíl ve vzhledu zrní i v chuti výsledku je veliký.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 16.7.2012 18:17  1393
Nám bylo dost nevybíravě naznačeno, že mají v 15:00 zavřeno a dívali se na nás jako na trotly, když jsme jim vlezli do krámu, který byl otevřený, rozsvícený, měl mít dle otevíračky otevřeno, akorát byl úplně prázdný, ale to jsem tam zažila několikrát...
Před tím zase měla obsluha divné řeči, když pokuřovala s kamarády venku a my jsme se tázali, zda je jedna z venkovních židlí volná. Våbec mě obecně u Ebela vadí fluktuace personálu, značně proměnlivá je s tím i kvalita provedení a tedy si tam už chodím jen pro kafe na okamžitou spotřebu doma.
Jednou jsem tamtéž dostala i pověstné kapučíno s čepicí, což byl trochu trapas, když jsem na něj vzala kamarádku pod záminkou, že tady dělají dobré kafe.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.7.2012 17:57  1391
Aha, díky. Nám přišel personál v pořádku, ale pravidelně tam nechodím. Spíš než personál mi vadil interiér, vypadalo to, jako když z lokálu mají přechodný skladiště přebytečnýho nábytku.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 16.7.2012 17:44  1390
Ebel.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.7.2012 09:03  1389
V kterým podniku v Řetězový? :)
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 16.7.2012 00:45  1388
Malawi. Ale ten personál v Řetězový je dlouhodobě nějakej divnej. Přestávám tam od poslední návštěvy chodit.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt