Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 3.7.2009 13:43  13977
SOSJak grilujete ten sýr haloumi?
shelle Shelle - Good Service 29.6.2009 10:33  13976
manka [13974]: No prave. Tak jsem si chtela postezovat, ze me to pudi, no.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.6.2009 10:29  13975
Nigelle vyšla u nás knížka. K mání i v Knižním klubu.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.6.2009 10:27  13974
10 minut to není nikdy. Maximálně deset minut vaření a pak se to ještě musí nechat dalších deset až dvacet minut na teple "dojít". A to v případě pokud vaříš klasicky. Pokud děláš poctivé italské risotto s postupným přimícháváním tekutiny "co to pobere", tak je to minimálně 15 minut, spíš víc.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.6.2009 08:25  13973
10 minut je blbost.
shelle Shelle - Good Service 29.6.2009 08:17  13972
vinyl [13971]: No, ja prave take porad ochutnavam a vzdy to je minimalne pul hodina. Pritom podle navodu to ma byt 10 minut, ale po 10 je to syrove.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.6.2009 07:54  13971
ShelleRizoto odhadem tak 20 minut, ale průběžně ochutnávám, každá rejže je jiná.

shelle Shelle - Good Service 27.6.2009 11:21  13970
Saturday KitchenNa BBC davaji kazodu sobotu rano hodinu a pul varici porad, neco jako Snidane v tydnu, ale tohle je jen zraci. Moderuje to James Martin, pozve si vzdy nejake kuchare, celebritu a tak ruzne. Je to primy prenos a porad tam nekdo neco kuchti. K tomu maji i predtocene, Jamie Oliver nebo Tluste damy, ci jak se jim rika u nas. ALe ty teda nemam rada, jsou desne nudne a pomale. Jako zajimalo by me, z akolik mely omeletu, jestli tam nekdy byly. V tom primaku t dva pozvani kuchari vzdy vari na cas omeletu a maji tam tabuli s vysledky vsech.

Tak to jen takova vsuvka. Ze je to pekne.
shelle Shelle - Good Service 26.6.2009 13:10  13969
arboiroUrcite z toho nekdo delate rizoto, jak a jak dlouho to varite?

Mne prijde, ze podle navodu to vubec nestaci, ze mi zmekne snad az po pul hodine.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 24.6.2009 12:20  13968
kokosMluví ze mne závist. o))
kokos kokos 24.6.2009 10:03  13967
tilka [13966]: Vychrtlá? No nevím, ale já bych to tak neříkal :-)) Ale taky jsem viděl jen upoutávku.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 24.6.2009 08:56  13966
No, já to možná blbě napsala. Já ji moc nemusím, hodně mi vždycky vadila její dikce a v té upoutávce mě zarazilo, jak je vychrtlá a jak jí to nesluší. A navíc ona moderuje, nevaří, ne?
Nicméně..... vychrtlý kuchař ve mně opravdu moc slibných nadějí nevyvolává, to je fakt.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.6.2009 08:08  13965
ankaAno, přesně tak to je. Ovšem doporučil bych Kuchařskou pohotovost, kde vaří Jiří Král z Francouzské restaurace Obecního domu. Formát pořadu není moc, ale Král je přirozený, lehce vtipný a umí vařit.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.6.2009 07:58  13964
Přišlo mi, že funguje na principu: Udělám ze sebe debila a aby to nebylo málo, udělám ze sebe ještě většího debila. A pak to bude legrace.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.6.2009 07:57  13963
vinylJežiš, ten pořad s Jančaříkem jsem dvakrát čirou náhodou shlédla! To jsem nevěděla, jestli to není opakování nějakého silvestrovského dílu, či co.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt