Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 3.7.2009 13:55  13978
Foxka [13977]: Bud na panvi normalne, teflon, hodne rozpalene, az to zhnedne. Nebo na grilu proste. Pokud venku na mrizce, tak radsi na tacku, at se na mrizce nerozpadne. Nebo do takoveho toho stolniho.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 3.7.2009 13:43  13977
SOSJak grilujete ten sýr haloumi?
shelle Shelle - Good Service 29.6.2009 10:33  13976
manka [13974]: No prave. Tak jsem si chtela postezovat, ze me to pudi, no.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.6.2009 10:29  13975
Nigelle vyšla u nás knížka. K mání i v Knižním klubu.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.6.2009 10:27  13974
10 minut to není nikdy. Maximálně deset minut vaření a pak se to ještě musí nechat dalších deset až dvacet minut na teple "dojít". A to v případě pokud vaříš klasicky. Pokud děláš poctivé italské risotto s postupným přimícháváním tekutiny "co to pobere", tak je to minimálně 15 minut, spíš víc.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.6.2009 08:25  13973
10 minut je blbost.
shelle Shelle - Good Service 29.6.2009 08:17  13972
vinyl [13971]: No, ja prave take porad ochutnavam a vzdy to je minimalne pul hodina. Pritom podle navodu to ma byt 10 minut, ale po 10 je to syrove.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.6.2009 07:54  13971
ShelleRizoto odhadem tak 20 minut, ale průběžně ochutnávám, každá rejže je jiná.

shelle Shelle - Good Service 27.6.2009 11:21  13970
Saturday KitchenNa BBC davaji kazodu sobotu rano hodinu a pul varici porad, neco jako Snidane v tydnu, ale tohle je jen zraci. Moderuje to James Martin, pozve si vzdy nejake kuchare, celebritu a tak ruzne. Je to primy prenos a porad tam nekdo neco kuchti. K tomu maji i predtocene, Jamie Oliver nebo Tluste damy, ci jak se jim rika u nas. ALe ty teda nemam rada, jsou desne nudne a pomale. Jako zajimalo by me, z akolik mely omeletu, jestli tam nekdy byly. V tom primaku t dva pozvani kuchari vzdy vari na cas omeletu a maji tam tabuli s vysledky vsech.

Tak to jen takova vsuvka. Ze je to pekne.
shelle Shelle - Good Service 26.6.2009 13:10  13969
arboiroUrcite z toho nekdo delate rizoto, jak a jak dlouho to varite?

Mne prijde, ze podle navodu to vubec nestaci, ze mi zmekne snad az po pul hodine.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 24.6.2009 12:20  13968
kokosMluví ze mne závist. o))
kokos kokos 24.6.2009 10:03  13967
tilka [13966]: Vychrtlá? No nevím, ale já bych to tak neříkal :-)) Ale taky jsem viděl jen upoutávku.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 24.6.2009 08:56  13966
No, já to možná blbě napsala. Já ji moc nemusím, hodně mi vždycky vadila její dikce a v té upoutávce mě zarazilo, jak je vychrtlá a jak jí to nesluší. A navíc ona moderuje, nevaří, ne?
Nicméně..... vychrtlý kuchař ve mně opravdu moc slibných nadějí nevyvolává, to je fakt.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.6.2009 08:08  13965
ankaAno, přesně tak to je. Ovšem doporučil bych Kuchařskou pohotovost, kde vaří Jiří Král z Francouzské restaurace Obecního domu. Formát pořadu není moc, ale Král je přirozený, lehce vtipný a umí vařit.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.6.2009 07:58  13964
Přišlo mi, že funguje na principu: Udělám ze sebe debila a aby to nebylo málo, udělám ze sebe ještě většího debila. A pak to bude legrace.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt