Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 11.7.2009 07:51  14007
Nějaký recept na melitzanu (řecka pomazánka)?? Nebo takto, máte někdo recepty na pravé řecké pomazánky, předkrmy? Na netu je toho hodně, zajímají mě zkušenosti.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 8.7.2009 14:15  14005
Naše mladá měla moc ráda čaj z černého rybízu. Tak jsem jí ho vždycky nasušila. Sice to byl asi nejdražší čaj ve střední Evropě, protože sušení v sušičce trvalo asi týden/ s přestávkama/, ale v zimě to bylo moc dobré.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 8.7.2009 14:09  14004
černej rybíz je super, má nejvíc vitamínu C z ovocí, děláme sirup, marmelády, mrazíme ho
zvladamdost zvladamdost 8.7.2009 14:04  14003
Ňamka na zimuTak černý rybíz víc než doporučím! Toho je už vidět na zahrádkách málo.Rozhodně ale dejte kilo rybízu a k tomu cokoli. Angrešt jsem nezkoušela, trochu by mi asi vadili ty chloupečky pak v puse protože se to samozřejmě jí pak všechno.Citron na hodně malinké kousíčky aby se pak mezi ovocem ztratil.Dobrou chuť všem.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 8.7.2009 12:25  14002
zvladamdostvelice zajímavé, taky zkusíme!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.7.2009 12:23  14001
ad Haloumi (chvíli jsem tu nebyl)Já nejraději griluju na uhlí na kovové obracecí "lopatce". Jak píše phanny - nemá to chybu, snad jen tu, že se to dělá po troškách. Zvažuju, že si na to nechám udělat speciál vercajk (= širší děrovaná lopatka).
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 8.7.2009 10:56  14000
zvladamdostTo vůbec nevypadá špatně. Mám i černý rybíz a angrešt. Díky za tip. Zkusím.
zvladamdost zvladamdost 8.7.2009 09:55  13999
tilkaco k nim,ke kilu vypeckovaných, přidat kilo rybízu, kilo dvacet cukru krupice, na drobno nakrájený vypeckovaný umytý citron, sedm hřebíčků, lžičku skořice a promíchat, dát do pekáče, půl hodiny péci v troubě a pak do vařícího nalít osminku litru rumu, nalít tu hmotu do zavařovacích sklenic, zavíčkovat, obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout? V zimě dvě lžičky výrobku zalít horkou vodou a máš výborný ovocný čaj. Já to teď dělala v různých kombinacích s borůvkama, malinama, třešněma...základem je ale rybíz.Je to ňamka. Na posezení s přítelkyněmi, při první pomoci zmrzlé návštěvy...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 8.7.2009 09:48  13998
tilkaNakandovat a poslat mně. ;o)
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 8.7.2009 09:40  13997
Nacpi je do rumu, pak když je přihodíš do pohárů, zmrzliny nebo k palačince se šlehajdou...to nemá chybu!
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 8.7.2009 07:55  13996
Trošku odbočím. Urodilo se mi víc višní, než je zdrávo. Většinu nakanduju, to máme moc rádi, ale co se zbytkem? Kořalku dělat nechci, to nikdy dobře nedopadlo, přemýšlela jsem, že bych si udělala šťávičku na odšťavňovači a strčila do mražáku. Bohužel ty višně v syrovém stavu tak kyselé, že samotná šťáva není moc dobrá. S čím by se to dalo smíchat?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 8.7.2009 07:45  13995
Ananas během procesu pomatlávat směskou medu, citr. šťávy s panákem nějaké pálenky - moc mi chutnalo.
zuz 7.7.2009 18:37  13994
díky, jsme měla spíš na mysli - co k tomu přidat když to dělám jako směs. Ty rajčata jsou asi hodně rychle hotová ne?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 7.7.2009 18:32  13993
kdysi mi docela smakly grilovany banany sypany kari
nenufer 7.7.2009 18:09  13992
my sme minule kostovali grilovanu mrkev a bola uzasna :-)
ananas mienim zakapnut troskou rumu a k tomu zmrzlina tak budem hlasit vysledok

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt