Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.7.2009 07:53  14017
Teketapa: Děláme hráškové pyré. Povařit hrášek 20 minut ve vývaru apak rozmixovat, sůl pepř, geniální je pochopitelně lanýžové máslo. Výborné jako příloha.

Alchymista: Brzlík, podobně jako líčka už scháním asi rok. V obchodě nevidět a v restauraci mi vždycky řeknou, že to mají z Francie, nebo Německa.
nenufer 12.7.2009 22:28  14015
My z cerstveho hrasku robime taku vodovu hraskovu polievku :-) Spravis si jisku, d nej das lyzicu cervenej papriky a zalejes to studenou vodou. Povaris 10 min kvoli muke a ku koncu varu podla tvrdosti hrasku ho nechas povarit. Osolis a mas hotovo :-) do taniera s k tomu sype opecena houska, chleba alebo testovy hrasek
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.7.2009 22:07  14014
Anko, protože čerstvý hrášek už nemůžu ani vidět. :-D
alchymista 12.7.2009 21:58  14013
Nevěděl by někdo jak je to teď u nás s prodejem těch telecích brzlíků? Na webu jsem našel akorát velkoobchodní prodej...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.7.2009 21:42  14012
Teketapa [14011]: Proč kazit parádní chuť čerstvého hrášku jakoukoliv extra úpravou? Buď to louskat a rovnou jíst (osobně mám nejraději) nebo případně lehce podusit s máslem (ne ramou) a nějakým nejzákladnějším kořením a jíst jako přílohu k pečenému kuřeti (nejlépe nějaké "jarní" kuřátko) nebo třeba k pečenému jehněčímu.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.7.2009 21:01  14011
to ano, ale předtím bych ho ráda tepelně upravila na nějaké větší jídlo. :-)
sekory Sekory The journey of thousand miles - starts with a single step. 12.7.2009 20:59  14010
Sníst? :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.7.2009 20:36  14009
Mám v lednici pytel čerstvého hrášku Co s ním? Klasickou hrachovou polévku s majoránkou se mi dělat nechce. Nějaké vyzkoušené receptíky?
kokos kokos 12.7.2009 16:37  14008
tilka [14005]: A proč to sušíš? Strčíš do mražáku, po vytažení lehce podrtit a zalít horkou vodou. Vynikající čaj.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 11.7.2009 07:51  14007
Nějaký recept na melitzanu (řecka pomazánka)?? Nebo takto, máte někdo recepty na pravé řecké pomazánky, předkrmy? Na netu je toho hodně, zajímají mě zkušenosti.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 8.7.2009 14:15  14005
Naše mladá měla moc ráda čaj z černého rybízu. Tak jsem jí ho vždycky nasušila. Sice to byl asi nejdražší čaj ve střední Evropě, protože sušení v sušičce trvalo asi týden/ s přestávkama/, ale v zimě to bylo moc dobré.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 8.7.2009 14:09  14004
černej rybíz je super, má nejvíc vitamínu C z ovocí, děláme sirup, marmelády, mrazíme ho
zvladamdost zvladamdost 8.7.2009 14:04  14003
Ňamka na zimuTak černý rybíz víc než doporučím! Toho je už vidět na zahrádkách málo.Rozhodně ale dejte kilo rybízu a k tomu cokoli. Angrešt jsem nezkoušela, trochu by mi asi vadili ty chloupečky pak v puse protože se to samozřejmě jí pak všechno.Citron na hodně malinké kousíčky aby se pak mezi ovocem ztratil.Dobrou chuť všem.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 8.7.2009 12:25  14002
zvladamdostvelice zajímavé, taky zkusíme!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.7.2009 12:23  14001
ad Haloumi (chvíli jsem tu nebyl)Já nejraději griluju na uhlí na kovové obracecí "lopatce". Jak píše phanny - nemá to chybu, snad jen tu, že se to dělá po troškách. Zvažuju, že si na to nechám udělat speciál vercajk (= širší děrovaná lopatka).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt