Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 16.7.2009 16:36  14030
A odjinud dorticky

klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 16.7.2009 16:29  14029
ja vidim
shelle Shelle - Good Service 16.7.2009 16:28  14028
phanny [14027]: Jakto? :(

Ostatni to vidite?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.7.2009 16:05  14027
)Shelle [14025]: ¨Nefunguje :-(
shelle Shelle - Good Service 16.7.2009 13:16  14026
Je, ted vidim,z e se to neotocilo, tak kdyztakodpo to nahraji znovu.
shelle Shelle - Good Service 16.7.2009 13:15  14025
Fotila jsem phannymu ted vylohy s dortiky a musim to poslat i sem. V nobl pralinkarnach tu ted prodavaji cerstve jahody v coko. Nedavno jsem krabicku dostala od Charbonnel & Walker, tohle je teda z Godivy. Meli jsme to i na svtabe jako minizakusky a sklidily ohromny uspech. Prikladam i cenik, z toho se mi podlamuji kolena :)

alchymista 13.7.2009 13:22  14024
vinyl [14021]: Oni tam bohužel neuvádí, co ty hodnoty znamenají. Mám z toho spíš pocit, že je to zabalený po 3x cca 1,5kg.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.7.2009 10:42  14023
TeketapaKdysi jsme*) ho spolu se zelenými fazolkami lehounce dusili na osmahnuté cibulce (na másle) a nakonec zahustili smetanou. Myslím, že tam bylo vraženo i něco česneku (ten se tak nějak dával do všeho... :-). Byly k tomu buď brambory nebo rejže, jako ke všemu ostatnímu.
_________________________
*) To se přihodí tak, že se kolega uprostřed osmdesátých let dá na vegetaránství a v obchodě natož v závodní jídelně pro něj nic není. Nakonec vařil pro celou projekci - 4-6 lidí... :-))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.7.2009 10:35  14022
BigDejvidTohle mám ve svém arch(l)ívu, dosud neověřeno:

Melitzano-salata: Pečené lilky (Μελιτζανοσαλάτα)
Dva lilky propícháme vidličkou nebo nařežeme slupku a upečeme v troubě do měkka, oloupeme, smícháme se solí, zeleným drceným pepřem, česnekem (zcela dle chuti), citrónem, půlkou nakrájené cibule a již tradičně panákem olivového oleje + pro nezdravce majonézou (čím míň se vám je povede upéct, tím víc majonézy - nedopečený jsou drobet nahořklý). Všechny saláty ideálně jíme s grilovanou večkou potřenou olivovým olejem, česnekem a posypanou oreganem, přikusujeme olivy, zapíjíme vínkem :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.7.2009 10:12  14021
1,5kg není zas tak moc. Jinak celkem pěkná nabídka, díky.
alchymista 13.7.2009 10:08  14020
Na Aspiu 1,5 nebo 5kg. Je to zamražený, tak to asi i vydrží.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.7.2009 09:57  14019
AlchymistaJo, je to bída. Kolik je to valkoobchodní balení?
alchymista 13.7.2009 09:34  14018
vinyl [14017]: To moc dobře nevypadá, leda si to nechat objednat od nějakýho řezníka v tom velkoobchodním balení.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.7.2009 07:53  14017
Teketapa: Děláme hráškové pyré. Povařit hrášek 20 minut ve vývaru apak rozmixovat, sůl pepř, geniální je pochopitelně lanýžové máslo. Výborné jako příloha.

Alchymista: Brzlík, podobně jako líčka už scháním asi rok. V obchodě nevidět a v restauraci mi vždycky řeknou, že to mají z Francie, nebo Německa.
nenufer 12.7.2009 22:28  14015
My z cerstveho hrasku robime taku vodovu hraskovu polievku :-) Spravis si jisku, d nej das lyzicu cervenej papriky a zalejes to studenou vodou. Povaris 10 min kvoli muke a ku koncu varu podla tvrdosti hrasku ho nechas povarit. Osolis a mas hotovo :-) do taniera s k tomu sype opecena houska, chleba alebo testovy hrasek

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt