Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.7.2009 08:43  14066
Foxka [14063]: Nevim, diky, ja zatim moc nepekla :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.7.2009 06:27  14065
TigoJá vím, že tohle taky nechceš slyšet, ale my jsme už dávno prakticky nahradili bublaninu nepečeným dortem z piškot, ovoce (kompotu), a směsi zakysané smetany s jogurtem. A peče se to v lednici, nejlépe přes noc nebo aspoň půl dne.
To je správný moučník na léto.
nenufer 22.7.2009 22:43  14064
Ja mam tiey jednoduchz recept - je hrnickovy :-)
hrnicek krzstaloveho cukru s 3 vajcami do penz, priszpat pol prasku do peciva, 1 a 3/4 hrnku polohrubej muky, jednu slahacku. Zamiesat, vyliat na plech a pohadzat ovocim. Upiect.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.7.2009 21:56  14063
TigoAsi to víš, ale pro jistotu - prášek do pečiva smíchej s moukou, jinak vyšumí dřív, než se bude moučník péct.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.7.2009 21:33  14062
180-200°ehm... dokud není hotová :) To asi nechceš slyšet, že? Tenší vrstvu v širším pekáčku mám tak za 20-25 minut, vyšší kolem půl hodiny. Záleží na troubě.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 22.7.2009 21:25  14061
Ehm, ze jsem tak smela - ta teplota a cas je prosim jak?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.7.2009 21:24  14060
moc práce? Mně právě bublanina vždycky přišla hrozně jednoduchá... tak to chvíli šlehám, pak na to naházím ovoce a hotovo. A je to mňam. V létě snad nemůže být lepší buchta :)

Nedávno jsem byla v albertovi a jak tam dávaj zadarmo takový ty jejich časopisy, tak v jednom byl recept na bublaninu s kefírem. Možná by taky nemusela být špatná, ale já mám nějak nejradši tenhle standard...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 22.7.2009 21:19  14059
Bublaninu dělám z hrnkového těsta s jogurtem. Recept je snad v každé hrnkové kuchařce, nechce se mi teď hrabošit. A bez drobenky.
Mamka dělá piškotovou, recept hodně podobný tomu od Jelena, ale na mě je to moc práce.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2009 20:16  14058
Samozřejmě, že bublanina je bez drobenky:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 22.7.2009 20:11  14057
Bublaninu jsme meli vzdy bez drobenky, jen posypanou mouckovym cukrem. S drobenkou byl drobenkovy kolac, ale to je IMO neco uplne jineho? :)

Za recept diky, ale jeste prosim pro me, pro peciciho amatera - do trouby = na kolik stupnu a na jak dlouho?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.7.2009 15:56  14056
jinak recept na bublaninu

30 dkg moučkového cukru + 5 vajec šlehat do pěny
přidat 30 dkg hrubé mouky, 1/8 rozpuštěného zchladlého másla a 1/2 prášku do pečiva, našlehat
vlít do pekáčku, poházet ovocem (obaleným v hrubé mouce, aby nekleslo až na dno) a šup do trouby :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.7.2009 15:52  14055
znám, ale na bublanině si ji fakt nedovedu představit. Vždyť to ovoce zajede dolů (aspoň trochu - podle toho, jak moc je obalený v mouce) a nějak nepobírám, proč sypat drobenkou těsto :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.7.2009 15:48  14054
uhňácaný máslo s cukrem a moukou - neznáš? ;) nebo nechutná?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.7.2009 15:47  14053
drobenkou?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.7.2009 15:34  14052
bublanina je takové to s práškem do pečiva, co se nalije na plech, poháže ovocem, drobenkou a upeče?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt