Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 2.8.2009 11:08  14144
Babica je celej odfláknutej. Bohužel ne dostatečně.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 2.8.2009 11:03  14143
Babica je největší ostuda českého kulinářství!
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.8.2009 17:33  14142
Tak jsem dnes viděla kus Babici a je to vážně hrůza. Mimo jiné pronesl "tohle, co tu vidíte, se jmenuje hladká mouka". A pak dělal jakési kynuté těsto na langoše, kdy o těstě, které úporně zpracovával, prohlásil "teď už to vypadá dobře" a to těsto bylo celé ulepené a nepropracované. Vůbec, ono vše co tam dělal, vypadalo tak nějak odfláknutě.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.8.2009 11:34  14141
no, máslo se na ní trochu nalepí, ale pa se zas sundá... u nás funguje už roky bez problémů.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.8.2009 11:34  14140
Kvedlačka se to jmenuje... já si zaboha nemohla vzpomenout
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2009 11:29  14139
Tigo [14137]: Aha, kvrdlačka:)) Ta mě nenapadla:) Na tu se to máslo musí nalepit a je po kvrdlání, ne?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.8.2009 11:28  14138
Ta ma ozubene kolecko horizontalni, radylko ho ma vertikalni :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.8.2009 11:27  14137
Kvedlacka? :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2009 11:19  14136
Teketapa [14135]: Marně přemýšlím, co tím myslíš. Jediné "ozubené" kolečko mě napadá na rádýlku a tím asi nemícháš:)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.8.2009 11:06  14135
u nás se to dělá takovou tou měchačkou, co má na konci jakoby ozubený kolečko, a vždycky bez problémů.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.7.2009 20:19  14134
Máslo i vejce musej být teplý. POkud se to srazí, stačí to ohřát - třeba ve vodní lázni.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.7.2009 18:56  14133
Nechat máslo povolit a pak to mícháme normální malou dřevěnou vařečkou, žádný štráchy. Jen to chce trpělivost. Robota, aspoň myslím, máti tahá jen při větších objemech, jako je vánoční cukroví.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 31.7.2009 15:44  14132
Já jsem si vždycky myslela, že suroviny, ze kterých se dělá těsto, by mělo mít přibližně stejnou pokojovou teplotu. Proto jsem před tím vždycky vytáhla máslo, mléko a vajíčka z lednice. Ale třeba je to kec.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 31.7.2009 14:55  14131
stejne uz vidim, ze se mi to nepovede - protoze na tom hodne zalezi :-)
gvi 31.7.2009 14:26  14130
zbluncetakovou tou placatou vařečkou...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt