Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scherie Scherie 5.8.2009 11:00  14181
Tigo - brmbory opereš, napícháš nožem právě aby nepraskly, dávám do hlubokého talíře nebo misky, obalím igelitovým pytlíkem a ještě dám nahoru takové to umělohmotné víko do mikrovlnky. Vlním na nějaký ten vyšší výkon cca 6 minut - to jsou poloměkké:-)
nenufer 5.8.2009 07:29  14180
Bramborz v mikrovlnke su fajn :-) Chutnaju ako varene v supke ale trvaju podstatne kratsiu dobu. Len vzhladom k vybusnosti doporucujem ich trosku napichat nozom
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 21:34  14179
Dort dle mého gusta je chlebový. Kulatej chleba se zvrchu okrájí od kůrky, vodorovně se nařežou patra a ty se vycpou dle chuti (šunka, salámy, pomazánky, sýry ...), každý patro jinak. Místo polevy pomazánka dle chuti. :)
alchymista 4.8.2009 21:26  14178
Shelle [14171]: OMG, dort zcela dle mého gusta :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 21:09  14177
Pokud je v tom nějakej trik, tak za něj budu rád. Dík :)
shelle Shelle - Good Service 4.8.2009 21:04  14176
mrcos [14175]: A asi se to v prubehu soli :) ZKusim jeste z tatky neco vymamit, jenze on uz si to asi nepamatuje :(
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 21:03  14175
Nééé, nic špatnýho sem tim nemyslel! Souhlasím, drtivá většina věcí, který mi chutnaj, nejsou nijak moc složitý ;)
Zkusim vyrobit, připadá mi to prudce jedlý :)
shelle Shelle - Good Service 4.8.2009 21:00  14174
mrcos [14172]: Tak sorry no. Ale v jednoduchosti je krasa. Ja jako mala brambory skoro nejedla, ale tohle jsem milovala.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.8.2009 20:55  14173
Scherie [14167]: Do mikrovlnky? Chci vedet vic :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 20:55  14172
Já čekal něco sofistikovanějšího, ale dík :) Každopádně to vypadá dobře.
Něco podobnýho dělá matinka - vymazaná nádoba, brambory, cibule, sýrů co se vejde (skvělé na doražení zbytků :) ), něco koření, zapéct.
shelle Shelle - Good Service 4.8.2009 20:48  14171
mrcos [14170]: No to musis tak.

Takhle nejak to tatka vzdy rekne a jeste ho odmita delat uz nejaky ten rok. Ale myslim, ze to delavali podle te fr. kucharky male na spirale. Z 80. let, jak vychazely kdysi ruzne ty mezinarodni.

Do vymazaneho hrnce, co jde do trouby, vzdy daval vrstvu syr. brambor nastrouhanych na platky, druhou nastrouhaneho syra, prosypaval asi oreganem, posledni vrstva brambory a na to dve pulky cibule polozit. A pak se to dlouho "nejak" peklo. Na zaver vyklopilo a rezaly se z toho kousky jako z dortiku.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 20:41  14170
ShelleDort? Sem s ním! :)
shelle Shelle - Good Service 4.8.2009 20:39  14169
Ja mam take radsi predvarene. Ze syrovych jedine dort od tatinka.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2009 20:38 - Oblíbené kluby (11:01) 14168
Předvařené/nepředvařené - chutná to jinak.
Do francouzských brambor jedině předvařené (nepředvařené jsem zkusila jednou, byla to chyba). Když zapékám brambory s masem a třeba zeleninou, tak zase jedině syrové.
scherie Scherie 4.8.2009 20:35  14167
Já radši z předvařených brambor - netrvá to tak dlouho a jsou propečené stejnoměrněji-jen názor.
Teda, já je frknu do mikrovlnky, klasicky je nevařím.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt