Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.8.2009 08:06  14189
Nemám mikrovlnku, neudělám:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.8.2009 07:44  14188
kvitkoMoje matka dělá v mikrovlnce i svíčkovou, takže ano, je to rozdíl. Zkus si udělat v mikrovlnce volské oko, pro porovnání dostatečné.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.8.2009 07:30  14187
vinylProč, je to chuťově rozdílný? Mikrovlnku nemám, tak nevim:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.8.2009 07:22  14186
Vařit cokoli v mikrovlnce je prasárna, to jen tak na okraj :-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 5.8.2009 15:59  14185
Ty jo mě nikdy nenapadlo brambory mikrovlnit ;o) Asi jsem zaostalá ;o) Zkusím někdy ;o)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.8.2009 15:47  14184
Mountbatten [14183]: Taky diky :)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 5.8.2009 15:22  14183
TIGO: ja to delam tak,ze bud vyberu stejne velky, nebo je pokrajim na stejne velky kousky (rekneme 1/4 brambor)
A to i loupany,porotoze je takto proste varim.
Takze oloupane pokrajene brambory vlozim do igelitoveho pytliku, do ktereho vrazim lzicku vody se soli. Igelitak poradne zauzluju.
Ono se to nafoukne a brambory se delaj v pare.
Na dve (stredni) porce brambor mikrovlnim tak cca pet minut.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.8.2009 13:41  14182
Scherie [14181]: Diky :)
scherie Scherie 5.8.2009 11:00  14181
Tigo - brmbory opereš, napícháš nožem právě aby nepraskly, dávám do hlubokého talíře nebo misky, obalím igelitovým pytlíkem a ještě dám nahoru takové to umělohmotné víko do mikrovlnky. Vlním na nějaký ten vyšší výkon cca 6 minut - to jsou poloměkké:-)
nenufer 5.8.2009 07:29  14180
Bramborz v mikrovlnke su fajn :-) Chutnaju ako varene v supke ale trvaju podstatne kratsiu dobu. Len vzhladom k vybusnosti doporucujem ich trosku napichat nozom
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 21:34  14179
Dort dle mého gusta je chlebový. Kulatej chleba se zvrchu okrájí od kůrky, vodorovně se nařežou patra a ty se vycpou dle chuti (šunka, salámy, pomazánky, sýry ...), každý patro jinak. Místo polevy pomazánka dle chuti. :)
alchymista 4.8.2009 21:26  14178
Shelle [14171]: OMG, dort zcela dle mého gusta :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 21:09  14177
Pokud je v tom nějakej trik, tak za něj budu rád. Dík :)
shelle Shelle - Good Service 4.8.2009 21:04  14176
mrcos [14175]: A asi se to v prubehu soli :) ZKusim jeste z tatky neco vymamit, jenze on uz si to asi nepamatuje :(
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 21:03  14175
Nééé, nic špatnýho sem tim nemyslel! Souhlasím, drtivá většina věcí, který mi chutnaj, nejsou nijak moc složitý ;)
Zkusim vyrobit, připadá mi to prudce jedlý :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt