Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 6.8.2009 13:21  14197
Už tady dlouho nebyly bludy o mikrovlnkách, ale dočkali jsme se. Tak ještě něco o zelených marťanech bych prosil.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 6.8.2009 13:04  14196
ano,tvé zdraví,tvůj život,tvé rozhodnutí

:)
scalex Scalex 6.8.2009 12:59  14195
Nejsem znalec jídla a vaření, jen mě to baví a rád experimentuju. A netrpím přílišnými předsudky a předčasnými odsudky. Vše nejdřív ochutnám na vlastní hubu a pak teprv hodnotím. A pokud mi brambory uvařené v mikrovlnce chutnají, pak je v ní budu dělat dál a názory tisíců jiných lidí o tom, že to není k snědku a že je to ničení potravin a podobně, mi budou úplně u zadele. 8^)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 6.8.2009 12:51  14194
Ja sice ve vlnce vlnim jen brambory a vajicka,jinak ohrivam... ale nepsal tu, tusim Scalex, tak pred ctvrt rokem o mikrovlnem vareni? Jeho plusy, minusy....
Sice nemam nejakou super mikrovlnku (spis naopak:-) ), uz vubec nema crisp talir apod.,ale tehdy mne to zaujalo. Positivni reference od cloveka, ktery se zde jevi byt znalcem jidla a vareni.

Takze sem si rekla, ze bych mohla zkusit nakouknout do te mikrovlne kucharky,co ji uz x let mam doma neotevrenou;-))
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 6.8.2009 12:44  14193
taky by mě nenapadlo cokoliv kromě hŘátí či rozmrazení dělat v mikrovlnce :-o tfuj,takto kazit potraviny.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 6.8.2009 08:27  14192
Z me zkusenosti,kdyz se brambory nezmikrovlni az moc (tj,ze se z nich stanou gumovite houzvicky:-)) ), tj. zdari se, tak jsou lepsi nez ve vode, protoze nemaji tu "vodovou" chut.
Ne ze by vareni ve ode se rovnalo rozvarit je, i kdyz, v mem pripade vetsinou ano:-))) A s mikrovlnkou to uz - nastesti- umim. Ale maji proste IMO takovou sytejsi, bramborovejsi chut.
Ja si ale brambory varim jen na bramborovou kasi a z te mikrosky mi fakt lip chutnaj, nez z vody.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.8.2009 08:14  14191
kvitkoVařený brambory nejím, z mého pohledu budou z vlny patrně stejný jako obvykle :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.8.2009 08:06  14190
Zrovna svíčková .. to věřím, že klasická úprava je někde jinde. Ale brambory? To jsou snad pořád prostě brambory.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.8.2009 08:06  14189
Nemám mikrovlnku, neudělám:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.8.2009 07:44  14188
kvitkoMoje matka dělá v mikrovlnce i svíčkovou, takže ano, je to rozdíl. Zkus si udělat v mikrovlnce volské oko, pro porovnání dostatečné.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.8.2009 07:30  14187
vinylProč, je to chuťově rozdílný? Mikrovlnku nemám, tak nevim:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.8.2009 07:22  14186
Vařit cokoli v mikrovlnce je prasárna, to jen tak na okraj :-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 5.8.2009 15:59  14185
Ty jo mě nikdy nenapadlo brambory mikrovlnit ;o) Asi jsem zaostalá ;o) Zkusím někdy ;o)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.8.2009 15:47  14184
Mountbatten [14183]: Taky diky :)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 5.8.2009 15:22  14183
TIGO: ja to delam tak,ze bud vyberu stejne velky, nebo je pokrajim na stejne velky kousky (rekneme 1/4 brambor)
A to i loupany,porotoze je takto proste varim.
Takze oloupane pokrajene brambory vlozim do igelitoveho pytliku, do ktereho vrazim lzicku vody se soli. Igelitak poradne zauzluju.
Ono se to nafoukne a brambory se delaj v pare.
Na dve (stredni) porce brambor mikrovlnim tak cca pet minut.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt