Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 6.8.2009 21:31  14204
Zacinam si pripadat menecena, kdyz nemam mikrovlnku ;)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.8.2009 20:23  14203
tak jsem vyzkoušela brambory mikrovlnit a mnam.o)))
alchymista 6.8.2009 19:33  14202
vinyl [14188]: "Moje matka dělá v mikrovlnce i svíčkovou..."

ROFL
shelle Shelle - Good Service 6.8.2009 18:44  14201
Vanda [14200]: Az tak? Tak to pardon.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.8.2009 16:36  14200
(nevyvolávejte duchy ze záhrobí) :))
shelle Shelle - Good Service 6.8.2009 16:07  14199
Mountbatten [14194]: Myslim, ze to mikrovlneni tu tehdy zkoumal jeste nekdo jiny.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.8.2009 13:30  14198
A co že to má jakože dělat škodlivýho?:-)
kokos kokos 6.8.2009 13:21  14197
Už tady dlouho nebyly bludy o mikrovlnkách, ale dočkali jsme se. Tak ještě něco o zelených marťanech bych prosil.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 6.8.2009 13:04  14196
ano,tvé zdraví,tvůj život,tvé rozhodnutí

:)
scalex Scalex 6.8.2009 12:59  14195
Nejsem znalec jídla a vaření, jen mě to baví a rád experimentuju. A netrpím přílišnými předsudky a předčasnými odsudky. Vše nejdřív ochutnám na vlastní hubu a pak teprv hodnotím. A pokud mi brambory uvařené v mikrovlnce chutnají, pak je v ní budu dělat dál a názory tisíců jiných lidí o tom, že to není k snědku a že je to ničení potravin a podobně, mi budou úplně u zadele. 8^)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 6.8.2009 12:51  14194
Ja sice ve vlnce vlnim jen brambory a vajicka,jinak ohrivam... ale nepsal tu, tusim Scalex, tak pred ctvrt rokem o mikrovlnem vareni? Jeho plusy, minusy....
Sice nemam nejakou super mikrovlnku (spis naopak:-) ), uz vubec nema crisp talir apod.,ale tehdy mne to zaujalo. Positivni reference od cloveka, ktery se zde jevi byt znalcem jidla a vareni.

Takze sem si rekla, ze bych mohla zkusit nakouknout do te mikrovlne kucharky,co ji uz x let mam doma neotevrenou;-))
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 6.8.2009 12:44  14193
taky by mě nenapadlo cokoliv kromě hŘátí či rozmrazení dělat v mikrovlnce :-o tfuj,takto kazit potraviny.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 6.8.2009 08:27  14192
Z me zkusenosti,kdyz se brambory nezmikrovlni az moc (tj,ze se z nich stanou gumovite houzvicky:-)) ), tj. zdari se, tak jsou lepsi nez ve vode, protoze nemaji tu "vodovou" chut.
Ne ze by vareni ve ode se rovnalo rozvarit je, i kdyz, v mem pripade vetsinou ano:-))) A s mikrovlnkou to uz - nastesti- umim. Ale maji proste IMO takovou sytejsi, bramborovejsi chut.
Ja si ale brambory varim jen na bramborovou kasi a z te mikrosky mi fakt lip chutnaj, nez z vody.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.8.2009 08:14  14191
kvitkoVařený brambory nejím, z mého pohledu budou z vlny patrně stejný jako obvykle :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.8.2009 08:06  14190
Zrovna svíčková .. to věřím, že klasická úprava je někde jinde. Ale brambory? To jsou snad pořád prostě brambory.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt