Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2009 08:21  14264
to je sice hezký, ale k jídlu to není:-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 10.9.2009 06:33  14263
nebo "Béžová se MI taky líbí"
shelle Shelle - Good Service 9.9.2009 19:49  14262
Mně.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 9.9.2009 19:09  14261
Mě se béžová taky líbí :)
shelle Shelle - Good Service 9.9.2009 11:10  14260
kvitko [14259]: No ten bezovy miluju. A to je pekna akce teda.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.9.2009 09:45  14259
Jestli máte rádi sirupy YO, v Albertu mají na ně akci. Za 39,90 Ká, normálně stojí kolem 70.-) Dělají třeba dobrou bezovou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.8.2009 12:01  14258
receptTo jsem takhle jednou vyjádroval bílé papriky nakrájel na podélné čtvrtky maďarskou klobásu a nařezal ji na proužky dlouhé přesně dovnitř paprik. Pak jsem vycpal papriky třemi proužky klobásek a do zbylého prostoru naňahňal směs nivy a taveňáku. Dal na půl minutky do mikrovlnky a pak krájel kolečka na kolečka z bagetek (my rádi tmavé bagety). Takto urobené chlebíčky ještě tak na půl minutky do mikrovlny, posolit a posypat mletou šupinkovou chili paprikou.

Tip: kolečka se krájejí už přitisklá na bagetku, aby to z té papriky nevypadávalo.

Výsledek: ňams

Vylepšení možné: do sýrové směsi přidat rozdrcený česnek.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 24.8.2009 10:48  14257
Rudla- hermelintak kdyz nalzis hermelin,ktery uz sam o sobe je "jetej", tak docilis toho,ze mnohdy bude hořkej a kurka bude tvrda a uvnitr tekutej.
Ja taky vybiram spis mekci, pred nakladanim tak aspon hodinu je nemam v lednici (teda ja neotevreny nikdy neskladuju v lednici) apod.
Ale bohuzel uz jsem Xkrat zjistila,ze prilisna uzralost jeste pred nalozenim jim zas tolik nesvedci (stejne jako prezrani v olejove koupeli. Neni nic odpornejsiho,nez horky, sodovkovaty, stiplavy hermos:-( )
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 24.8.2009 08:19  14256
Shelle [14249]: je to od President a v CR jsem to objevila prodavat jen v Bille.
misulina misulina 24.8.2009 07:11  14255
Já to máslo jen promíchám s bylinkami, solí a česnekem a vyválím v alobalu do válečku, bez krabičky, prostě jen tak:-)
shelle Shelle - Good Service 23.8.2009 21:33  14254
phanny [14253]: Priste.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.8.2009 21:32  14253
bylinkové másloještě je dobré přidat trochu citronu.
shelle Shelle - Good Service 23.8.2009 20:38  14251
Hm, tak ty krystalky jsem tam mela dat jemnejsi. Trosku to krupe :)
scalex Scalex 23.8.2009 20:06  14250
Shelle: nešlehám, jen důkladně promíchám.
shelle Shelle - Good Service 23.8.2009 17:50  14249
bohumiljuza [14248]: Si msito toho kup s krystaly morske soli, to je take dobre. Myslim, ze to je od President, takova kulata krabicka. A cesnek si na to nakrajej.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt