Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2009 13:01  14291
Večeře, na kterou z dětství nejvíc vzpomínám, je chleba s hořčicí, vaječnou omeletou a kroužky cibule:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.9.2009 13:00  14290
Tip na výlet: vaření se zámeckou paní ve Všeradicích u Berouna. Ve Všeradicích se narodila (nebo žila?) Rettigová!:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.9.2009 11:24  14289
Má oblíbená topinka už tu dlouho nebyla: dva slabší krajíčky chleba slepené taveňákem a usmažené jako normální topinka.

Taky smaženka nedá moc práce a je dobrá.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.9.2009 11:21  14288
Variace: nacpeš do papriky kousky klobásek, salámů a sýrů (Niva by neměla chybět) a upečeš na pekáči v troubě.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.9.2009 11:17  14287
Marienkajá měla jako děcko ráda filé, škubánky, uhlířinu (knedlíky+brambory na kostky a promíchat) se zelím, krupicovou kaši, ovesnou kaši, chleba s olejovkama, jablíčka v županu, halušky, kulajdu
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.9.2009 11:14  14286
manka14258
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.9.2009 10:53  14285
Marienka- bramborová kaše - prostá, nastavovaná (krupky, majoránka, malinko(!) česneku), s trochou sýra, se zelím (=lepenice),
- brambory šťouchané s cibulkou, nakrájeným vařeným vajíčkem a trochou opečené šunky (uvaříš brambory a všechny ingredience smícháš šťouchadlem),
- knedlíky s vajíčkem (není to to tvé KSV?),
- bramborové placky,
- sýrová omáčka + těstoviny (rozpustit nějaký výraznější sýr na kousku másla a pomalu smíchat se zakys. smetanou, nepřehnat s množstvím omáčky, aby to nebylo těžké),
- selská omeleta,
- chleba ve vajíčku se zeleninou...


A teď poraďte něco k večeři vy mě, pro mou zmlsanou rodinu, aby to bylo rychle hotové a ne příliš těžké na nošení nákupu. :-))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.9.2009 10:42  14284
U nás jdou nejvíc polívky a maso+omáčky s těstovinama (nebo bramborem). Ale nevím, jestli se to dá stihnout do půl hodiny. Většinou je to předpříprava v lednici a v patřičnou chvíli se omikrovlní.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.9.2009 10:33  14283
Rajská? To děti milujou:-)
shelle Shelle - Good Service 16.9.2009 10:13  14282
Marienka [14281]: To pesto jim chutna?
marienka Marienka 16.9.2009 10:07  14281
Damy a panove, co varite vecer detem k veceri?
Prechazime z kase na "lidskou stravu" a moje zadani je, ze to musi byt NEJPOZDEJI do pul hodiny na stole.

Zatim mam:
spagety kecup(!) syr
spagety pesto
chleba s pomazankou a salat zeleninovy
palacinky sladke a slane
toasty plnene
KSV
dusena mrkev

Nejake napady?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 15.9.2009 20:11  14280
u mě lítaj buřty z kuchyně ještě rychleji než kečup :) Jednou za rok nad ohněm super, ale jinak mi to nesmí do baráku ;)
gvi 15.9.2009 12:27  14279
kokoskokos: mojí babičce by ani pan Pohlreich kečup nevyhodil...
manka: uzeninu (buřty, ale ne ty extra-levné ze strouhanky) jsem nafasovala jako povinnou ingredienci
kvitko: souhlas, ale ze zadání se nedalo vybruslit, jen ho zkusit vytunit...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.9.2009 12:22  14278
Takovou omáčku nazývám nouzovkou, když nic jinýho doma není:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 15.9.2009 12:16  14277
Mám pocit, že pokud nešlo o nějakou extra uzenou slaninu, tak by do popelnice letěla i ta uzenina. :-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt