Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.9.2009 20:27  14310
no, hlavně to není do půlhodiny na stole - sekaná určitě ne - ale zas když ji jeden den upečeš, může být druhý den na studeno - takže vlastně jo :)

u nás frčely zeleninový ksichtíky, vláčky, nebo obyčejné "jednohubky" - kdy se namazal chleba, něčím obskládal - pomaz. máslo nebo lučina, plátek sýra, šunka - rozkrájelo se na kostičky a na každou kostičku zas položit nějaký kousek zeleniny - červená x žlutá paprika, okurek, ředkvička - bylo to zas pěkně barevný

a těstovinové saláty na několik způsobů - třeba s povařenou zeleninovou směsí mrkev, kukuřice, brokolice, hrášek, smíchat s teplýma těstovinama a nechat v tom rozpustit sýr, který se dává do toustů
- dál se do toho dá dát cibule a místo sýru nějaký dresink
- nebo šunka
- nebo tuňák s olivama a rajčetem

nebo zeleninový salát - klasicky ledový salát, rajče, paprika, okurek (cibule - my jsme cibuloví, ale mrňousové třeba ne) + osmahnutý kuřecí plátek rozkrájený na kostičky + dresink nebo jen bylinková sůl
- nebo místo masa balkánský sýr (a třeba ještě olivy)
- nebo sytější varianta s kuskusem

do příprav salátů jsem zapojovala kluka - natrhat salát na malé kousky zvládal hravě :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.9.2009 20:14  14309
asI
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.9.2009 20:14  14308
sekana a karbanatky by asy neuspely, co? mladej je ve trech letech miloval
shelle Shelle - Good Service 16.9.2009 20:09  14307
Marienka [14306]: Ty jo, mne pesto nesni ani manzel, to jsi dobra :)
marienka Marienka 16.9.2009 20:05  14306
Tyjo, diky, vy jste se rozjeli:-) Snad pani moderatori dovoli, abychom se jeste chvili venovali takovemu obycejnemu negurmanskemu tematu.

Spousta napadu me oslovila, ale netusim, jak to uvarit (o hruza)! proto bych poprosila o recepty (napsane jako pro blbe:)

Kvitko - rajska
manka - nstavovana kase, lepenice, bramborove placky
frakira - krupky se syrem
foxka - ryzova/jahlova kase

Shelle - pesta jim davam malo, min nez sobe, ale chutna

manko - jo, KSV je KSV:-)

krupky se syrem mi pripomnely cheesy rice, to milovaly holky v anglii, kdyz jsem je hlidala (uvarit ryzi a horkou v misce postrouhat cedarem), to mohly denne.


Dnes byla u nas brkase se srouhanym syrem, prisli jsme z plavani uplne hyn.
shelle Shelle - Good Service 16.9.2009 20:02  14305
Ja si teda vubec nepamatuji, co jsme meli k veceri. Pamatuji si ruzna jidla, ale jak casto a co to bylo, to uz nevim.

Pro me byl nejvetsi zazitek vzdy ctvrtek (nebo co to bylo za den), kdyz tatka nosil ty nejlepsi cokoladove termixy a cottage cheese. A to se sez ... snedlo hned.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2009 19:25  14304
Taky jsme obvykle měli studené večeře. Když Foxka píše o grankových vzorech na krupicové kaši, tak jsem si vzpomněla na největší zábavu, kterou nám ale dopřávala jen prababička: Pudink udělaný do mističky vyklopit na talířek a polít červenou šťávou. To jsme pak bagrovali různé průtoky, jezírka a tak:)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.9.2009 19:19  14303
Zrovna včera si holky (13 a 22 let) vzpomněly, jak jim tatínek dělal nožem vzory na namazaném chlebu nabo grankem na krupicové kaši a jak jim vykrajoval z jabek zvířátka a "obličeje" - a jak od něj vždycky všechno snědly :-).
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.9.2009 19:17  14302
Večeře pro dětiMusí to být nutně teplý jídlo? Moje děti milovaly vajíčko naměkko a chleba krájený "na ovečky". Taky chleba s lučinou nebo nastroucahným tvrdým sýrem, jindy s různými pomazánkami... Z teplých jídel bramborovou kaši s čímkoli (třeba i se smaženým vajíčekm, nebo na kostičky nakrájenou a lehce na másle osmaženou šunkou nebo třeba zbytky pečeného kuřete apod), plněné knedlíky sladké i slané (kupovali jsme mražené), rýži s omáčkou, husté polévky s opraženými kostičkami housky, filé s brambory nebo na zelenině s rýží, občas prostřídat kaší krupičnou, rýžovou, jahelnou...
byla jsme tedy matka lajdák a nevařila jsme čerstvé jídlo každý den - třeba někým už zmiňovaná rajská byla jeden den k obědu s knedlíkem a druhý k večeři s kolínky.
gvi 16.9.2009 16:43  14301
krupička selhává?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 16.9.2009 14:17  14300
jo Kačka taky začíná odmítat kaše .. akorát s ní je problém, že odmítá kousat, takže cokoliv většího do ní sice dostat lze, ale s rizikem, že to uvidíme znova
frakira 16.9.2009 13:47  14299
Verunku (1,5 roku) horcice uslunila MOC, kysela okurka detto (nicmene nedavam ji to, nejak nemam pocit, ze jsou to ty prave pochutiny pro deti)
(u nas se veceri krupky se syrem, takze jidlo neporadim..)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2009 13:46  14298
Přesně. Mně to chutnalo s hořčicí, cibuli jsem se naučila postupně. Když nebude chutnat hořčice, dá se cokoliv jiného nebo nic. Komu nechutná cibule, dostane salátovku, rajče... Já bych to zase odmítala s rajčetem:)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.9.2009 13:32  14297
cibuli jsem jako prtě ráda neměla, ale cokoli kyselého - okurky, zelí, nakládané cibulky, citron - jsem měla ráda už poměrně časně. To záleží na dítěti...
shelle Shelle - Good Service 16.9.2009 13:16  14296
Anka [14295]: Ja to spis myslim tak, ze cibule, kysela okurka, ci horcice je mozna neoslni.

A takova ta oblibena detska jidla, co si pamatujeme, jsme tou dobou dost mozna nejedli a nechteli.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt