Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.9.2009 11:45  14448
Do česnečky klidně i taveňák
scalex Scalex 29.9.2009 10:47  14447
U nás ve středních čechách (pojizeří i polabí) taky vždy se sýrem. Tvrdý, na kostky nakrájený.

Jen na Lošticku se dělá česnečka se syrečky, ty se pochopitelně roztékají.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.9.2009 10:44  14446
Orlické hory tedy sýr v česnečce neznají! :-))
zvladamdost zvladamdost 29.9.2009 10:40  14445
východní čechy taky hlásí ano k sýru v česnečce :-))
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 29.9.2009 10:30  14444
mno jako severni i jizni morava hlasi syr ano
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.9.2009 10:28  14443
(On se dává do česnečky sýr??? Jaký kraj má/zná tuhle mutaci? Nebo jde o vlastní tuning?)
scalex Scalex 29.9.2009 09:59  14442
S jakým sýrem máte nejlepší zkušenosti do česnečky? Takový, aby změknul, zgumovatěl, ale ani se neroztekl do jednoho velkého žmolku a ani se netáhnul tak, že by se nedal nabrat na lžičku...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.9.2009 09:44  14441
gviKvásek se dělal dřív (já to tak dělám doteď) mimo těsto proto, že bývala daleko větší šance narazit na špatné, nekynoucí droždí. V tom případě stačilo vyhodit pouze kvásek a ne celou nádobu s moukou a ostatními přísadami. ;-)
gvi 28.9.2009 21:26  14440
buchty se povedly (stvridla mi to babička), recept je v posledním apetitiu, na webu asi ještě nebude... jestli si vzpomenu, tak napíšu ve středu večer...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.9.2009 21:00  14439
gviPokud Ti těsto kyne, tak vykvasil :-).
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.9.2009 18:56  14438
gvi [14436]: Jestli se povedly, prosim recept :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 28.9.2009 18:24  14437
gratuluju, to jsi lepší než já - buchty jsem ještě nepekla :) (ale dělám tak těsto na pizzu nebo na koláče).
gvi 28.9.2009 17:31  14436
jj, takhle jsem to dělala, akorát už přímo v mouce... a asi se povedlo, páč už vim, jak to vypadá :) a buchty jsou v pekáčku, dokynují, za chvilku půjdou do trouby...
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 28.9.2009 15:48  14435
vyplave nahoru a je z něj v hrnku taková čepice (teda takovej ten dělanej způsobem trocha vlažného mléka + špetka cukru do hrnečku a do toho rozdrobit droždí)
gvi 28.9.2009 15:12  14434
Jak se pozná, že vykvasí kvásek?

(poprvé v životě se pokouším o buchty)


[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt