Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.10.2009 07:51  14569
phanny tu kdysi poznamenal myšlenku, která jakoby mi z huby vypadla: Jakýkoliv jídlo s patizonem je lepší bez patizonu.
S cuketama to bude podobný, ač jednu výjimku znám. Dostal jsem darem sklenici slanečků z cukety. Chuť stejná, akorát to neškrábalo. Škoda, že z dárce nemůžu vymámit recept.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.10.2009 22:15  14568
z prerostlejch cuket sou dobry (pul napul s bramborama) bramboraci
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2009 21:45  14567
ShelleNaložen na kyselo není špatný, ale okurka je lepší.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.10.2009 21:07  14566
A co s tím uchováním? Nejde to nějak ogrilovat, naložit do oleje nebo tak něco?:-)
shelle Shelle - Good Service 13.10.2009 20:30  14565
phanny [14564]: A co maly patizon?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2009 20:12  14564
ScalexHele, cuketa, pokud je do 15 cm je naprosto výtečná delikátní a nezastupitelná zelenina. Dvoukilová a půlmetrová cuketa je prima hnojivo.
bosorka 13.10.2009 20:11  14563
Obalovaný patizon jsem jedla před lety a chutnal mi což o obalované cuketě říct nemůžu,ale cuketu smíchanou se zeleninou(paprikama,rajčaty, kořením atd)to můžu:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2009 20:10  14562
LilekParádní úpravu ukazoval kdysi nějakej žid v Kluci v akci. Nakrájet na kostky a po malých částech smažit v hodně velké vrstvě oleje - dělám ve woku. Úplně dozlatova. Po osmažení části vždy vyndat na papír a nechat stranou. Potom udělat nějakej sosík z jiných surovin /mám rád třeba cibule, česnek, kari, karotka, kokosové mléko/ a ten lilek na vrátit na posledních 5 vteřin před dovařením. Může být cokoliv jiného, ale technologie přípravy toho lilku mu dá dost odlišnou chuť a texturu.
scalex Scalex 13.10.2009 20:08  14561
Jen počkej, jednou zmoudříš a ještě rád předěláš cukrárnu Dlask na cukeťárnu Mlask.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.10.2009 20:03  14560
phanny [14558]: :))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.10.2009 20:02  14559
patisony jsem jedla asi tak před patnácti lety naposledy jako smažené - mno, nebyla jsem z toho nijak urvaná - smaženou strouhanku mám radši na řízku
cuketu grilovanou, mladou áno :) pak jsem jedla cuketu nastrouhanou do buchet - ale zase si nemůžu pomoct, jabka jsou jabka
vlastně jo - ještě jsem jedla plněné cuketky mletým masem - a to bylo taky dobrý - z cukety zbyla jen vláčná slupička, celý vnitřek byl vydlabaný - bylo to něco jako plněné papriky, jen koření bylo jiné a k tomu byl jen ochucený vypečený sosík a podávalo se to s rýží (taky Řecko)
a lilky, ty můžu - grilované, zapečené...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2009 20:01  14558
Jak neopodstatněné předsudky? Víš jak je z cuket a patizonů dobrej kompost??? :-D
scalex Scalex 13.10.2009 19:51  14557
Neopodstatněné předsudky, z cuket a patizonů se dají udělat skvělé mňamky. Sám jsem důkazem, já bych nic hnusnýho nežral.

Ale v mrazáku rozhodně neuskladňovat.
bosorka 13.10.2009 19:37  14556
Dík za radu... Myslela jsem si to,ale nedalo mi to se nezepta se:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2009 19:22  14555
VandaJe to tak, cuketa delší 10-15cm patří uskladnit na kompost. Hned vedle patizonů.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt