Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.10.2009 11:54  14623
Já maso solím až se "zavře" ale před sundáním z grilu/pánve. Pepřím taky tak. Většinou mám nachystanou směs sůl/pepř/oregáno (asi jediný případ, kdy používám mletý pepř). Některá masa na grilu chvíli před sundáním postříknu "citrónkem" - tou kyselinou nebo co to je.
shelle Shelle - Good Service 23.10.2009 11:53  14622
Ja tedy nepeprim, jen solim :)

Vsechno.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.10.2009 11:16  14621
phannyjá tedy nesolím, jen pepřím :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.10.2009 05:46  14620
Jasně, tak takhle bych to taky dělal...:o))
Jen jsem si chtěl být jist, že v tom nemáš nějakou vychytávku, ale jinak by to asi ani nemohlo fungovat.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.10.2009 20:45  14619
Krátce prudce. Jen jednou otočit. Nekořenit, stačí osolit.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2009 19:32  14618
phannyTo zní dobře...zkusím někdy. Jak by sis představoval upéct "zlehka"? Krátce prudce nebo pomaleji na menší teplotu?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.10.2009 17:42  14617
Sinka [14616]: V malém množství je to neškodné - myšleno dva žampiony na salát pro 4 lidi. Deset syrových žampionů k večeři se nedoporučuje, jsou tam stopová množství nějakých toxinů které se jinak varem likvidují.
sinka Sinka 22.10.2009 17:39  14616
Mám takový dotaz - tchýně cpe dětem syrové žampiony. Přiznávám, že mě to trochu zaskočilo, u nás se jedly jen tepelně upravené. Netušíte, jestli to není nějak škodlivé?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.10.2009 17:00  14615
Royal [14613]: To je obecně rozšířený omyl. Kup si normální kus roštěnky, nechej ji v lednici na dně odležet alespoň týden v oleji (čím déle, tím lépe), při teplotě kolem 0°C. Upeč zlehka, max. rare,nejlépe na steakové pánvi. A je to dobrý.

Můj táta na otázku jak si steak přeje vždy odpovídal: "Nechte to na kraji grilu jen trochu ohřát".
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.10.2009 16:55  14614
vinyl [14612]: Právě že ten entrecote tam baštím vždycky, chtěl jsem změnu - a chutnala. Je to úplně jiné maso než Argentina, ale i tak má výraznou chuť, jen velmi delikátní. Rozhodně je k tomu potřeba velmi lehké červéné.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2009 12:43  14613
Jo, tak to je jasné. A tu souvislost s Charolais vidím právě v tom, že z naší krávy stejk neuděláš jinak, než ze svíčkové, tedy ten krvavý musí být z jiného žvížete.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.10.2009 11:50  14612
RoyalMedium rare, možná spíš rare, čili krvavější. Nesouvisí to se Charolais. Pravdou ovšem zůstává, že u běžného českého hovězího jde steak udělat jen z té svíčkové, jinak je to podešev resp. žvýkačka. Hlavním problémem je vyzrátí masa, které je nedostatečné, kdysi jsme tady o tom mluvili. Další věcí je způsob porcování.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2009 10:02  14611
vinylMluvíš o steaku jakého stupně propečení? Na krvavější bych já raději tu svíčkovou. Charolais ovšem neznám a v tom asi bude jádro mého nepochopení.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.10.2009 09:46  14610
RoyalSvíčková obecně mi přijde o chlup méně chuťově zajímavá než steak z jiných částí. Takže když můžu volit...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2009 09:35  14609
vinyla co ti provedla svíčková z Charolais?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt