Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2012 22:23  1482
BTW, kousek od toho je v Jungmannce Café Colore. Tam dělaj Julius Meinl, a bejvalo to slušný. Ale na mě celkem drahý.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2012 22:20  1481
Já když jsem tam naposledy potkal sekáč, tak jsem se otočil, a šel si dát kafe do Divadla Komedie.
Kafe tam sice neni moc dobrý, ale zase je tam pråvan.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.10.2012 22:02  1480
Takže jsem se 2x trefil do kyselýho. Že by to mohlo bejt fairtradem mi nedošlo. Nu což, budem pokračovat. Ale do Vodičkovy už nepåjdu, dostával jsem z toho tiky. A personál z toho zjevně taky moc radost nemá.
U toho kyselýho kafe jsem s láskou vzpomínal na preso, který dělala Vandička na chatě. A hlavně na ten klid :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2012 21:54  1479
Chyba nemusí být u tebe. Mají proměnlivou kvalitu. Jedou fairtrade, takže neni divu.
Sekáč tam bejvá pravidelně.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.10.2012 21:45  1478
Je tu někdo, kdo by měl zkušenost s mamacoffee? Poslední 2 návštěvy (Londýnská a Vodičkova) bylo kafe na måj vkus kyselý jak prdel. Pardon my french. V Londýnský bylo Peru, ve Vodičkově dneska Guatemala. Mám jenom v prdeli chutě, je to kafem nebo je chyba v přípravě?
Krom toho teda dneska ve Vodičkově měli v kavárně (!!!) uspořádanej sekáč nebo co to mělo bejt. Větší kokotinu si do kavárny představit nedokážu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 5.10.2012 21:02  1477
Ježiš... ten mlýnek má z tebe určitě strach. Já na něj nejdu tak moc vědecky.

(Ale ano, i já jsem nejdřív zkoušela. Na začátku jsem měla nastavno mletí na pozici cca 2 hodiny, protože jsem měla strach, aby mi to mašina protlačila. Pak jsem ubírala a dostalal se postupně sem -tj. zhruba těch 11 hodin)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.10.2012 13:51  1476
Ano, to je dobrá otázka. Snad na to přijdu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.10.2012 13:30  1475
Proč to Vanda na tom svém měla umleté dobře?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.10.2012 12:30  1474
Teda to je o nervy, co z toho mlýnku leze.
Nejdřív jsem to nastavil asi na 11 hodin, nasypal směsku z Double Shotu, a bylo to hrubý. Ubral jsem na nastavení jako má Vanda a bylo moc hrubý. Tak jsem ještě ubral, a bylo moc jemný.
Nasypal jsem Indii z Čerstvá káva, ta má mnohem měkčí zrna, nastavil na 11 hodin, a nic. Ucpaný sejtko. Nastavil jsem to na 12 hodin, a následovala menší exploze, protože těsnění od toho zasranýho kávovaru už mělo dost.
Dneska jsem to vyčistil, nasypal doubleshot směsku, nastavil na 11 hodin a sotva to teklo! To je k posrání. Tak jsem to znovu vyčistil, nastavil na 12 hodin a nějak to z toho vyjelo, ale žádná sláva.

Mletí nekonzistentní, mám dojem, že z tý Indie se udělal pudr, kterýho se nemåžu zbavit. Mlecí "kameny" jsou tupé, je to spíš drtička než mlýnek.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2012 18:22  1473
Vanda [1472]: Měl by mi přijít zítra.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.10.2012 18:03  1472
Anka [1470]: a už meleš?
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 2.10.2012 13:25  1471
Já bych tohle neměla kam dát, takže u mě zatím vedou jen ty ruční.
Jinak jo, ta kostarika je docela dost kyselá, ale tak aspoň je nějaká změna. Špatná mi nepřijde, ale žádná bomba na preso to není. Na turka/frenchpress IMHO mnohem lepší.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2012 12:29  1470
Mlýnek tedy také zakoupen :) Doufám, že tím končí moje bojovky ohledně toho, jak a kde se mele kafe. Vanda tento mlýnek má, dostala jsem na něm namleté kafe a bylo naprosto ideální pro naši páku (s tím, že na mlýnku je ještě dostetečná våle na obě strany spektra). Nebylo na co čekat. Do budoucna jsem se nakonec stejně rozhodla pro klasickou páku, ne pro automat se zabudovaným mlýnkem, a profi mlýnek za mnoho tisíc si také v dohledném desetiletí asi nepořídím.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 30.9.2012 22:45  1469
Já jsem ráda, že jsem dnes měla kafe kde namlýt, protože tady nemám mlýnek. Uvažuji, že nechám zkontrolovat mlýnky, co vyráběl pravděpodobně praděda jako nějakou absolventskou práci a vyzkouším je. Jsou moc krásný.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.9.2012 15:49  1468
cent [1466]: Náš podzimní směs od Doubleshotu také celkem zklamala. Ačkoliv směs zemí, které máme rádi (pro jejich nekyselost), je kyselá. Ale aspoň jinak, než obvykle. Je kyselá na začátku, ale po poknutí zbyde hořká chuť. Takže pitelné to rozhodně je. Jen bych za to nedala ty jejich peníze, když třeba z Čerstvé kávy mi kafe chutná víc. Nejdivnější na tom Doubleshotu je, že přes všechny ty ovocné a kýhočerta chuti, se v tom nějak ztratila chuť kafe.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt