Registrace nového uživatele
Návod
Kluby
Archív Lopuchu
Lopuch.cz
Něco navíc v zeleném?
A proč ne...
Lopuch.cz
Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
Klub
Káva
[ŽP:
8 týdnů
] (kategorie
Koníčky
) moderují
mrcos
,
Wronski
.
Archiv
Kávové linky:
Káva
- velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee
- stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty
- italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu
- jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz
Čajovna
- spřátelený klub o čaji
Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill
– Boskovice;
Kovárna pro radost
– Kytín;
Al Cafetero
– Praha;
Pražírna
– Praha;
Café Society
– Nymburk
Nastavení klubu
Nastavení práv
Homepage
Anketa
Přítomní
Oblíbené
Lopuch
Kategorie
autor:
text:
vyplnit a
Help
Nemáte právo psát do tohoto klubu.
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
Vanda
To je ten -
hnusný punk
24.10.2012 20:27
1491
To určitě není dobrý nápad (nechávat kafe v nádobce, pokud teda nebudeš mlet třeba každou pål hodinu). A z nádobky vždycky vymelu všechno. Raději to nechám chvilinku jet na prázdno, než bych nechala rozemletý kafe zvětrávat.
24.10.2012 15:20
1490
Brzo si pojedu koupit ten elektrický mlýnek Krups, těším se. Jen dotaz, skladovat nějaké větší množství kávy nahoře v té pråhledné plastové nádobce asi není moc dobrý nápad, co? Bylo by to jednodušší, ale moje představa je, že to raději budu vyndávat z lednice a sypat tam odpovídající množství + trochu navíc pro jistotu, aby nemlel naprázdno.
Sekory
The journey of thousand miles -
starts with a single step.
24.10.2012 10:53
1489
Hornblower
OVÁ -
Fish for it!
15.10.2012 19:50
1488
Od té doby, co táta používá u aeropressu nerezový filtr, tak se při přípravě kávy docela zapotí.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
12.10.2012 19:40
1487
Jo jo, Čerstvou kávu jsem si oblíbila.
12.10.2012 15:43
1486
Brazílie z Čerstvékávy vyměněna za Kostariku z tamtéž, skvělá, jemná.
10.10.2012 20:45
1485
mrcos [1478]
: Dal jsem si od nich macchiato na trzích na Náplavce asi tři týdny nazpět a .. kyselé jak prdel.
Vanda
To je ten -
hnusný punk
10.10.2012 15:22
1484
mrcos [1480]
: Děkuji, s největší pravděpodobností to byla Kostarika od Anky. Ale dyť vy jste tam våbec nepili kafe!
Tu Kostariku jsem si dnes přitáhla do práce a teda musím říct, že na tomhle presovači, o který se skoro nikdo nestará a já si ho před každým kafem aspoň vypucuju a proženu horkou vodou, je dokonalá! Na první dojem je nakyslá, ale pak se rozvine do příjemné chuti. Takže jsem si ji dnes dala už třikrát.
Doma mi to jemnější namletí måj stroj nechce protlačit, pokud ji upěchuju. Takže ji jen lehce uhladím a přitisknu.
Susan
There's just so many things -
that I can touch.
9.10.2012 22:28
1483
V mamma ve Vodičkově mi snad vždy udělali, buď hodně silnou, nebo přepálenou kávu. Přiznám se, že to pro mě bylo za hranicí rozlišitelnosti. Za kávou už tam chodím jen když jsem na Václaváku a nevím, kde by to mohlo být lepší.
S čímsi jako jejich frančízou na Letné se jménem Kavárna pod Lipami mám v podstatě jen pozitivní zkušenosti. Doporučuji.
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
9.10.2012 22:23
1482
BTW, kousek od toho je v Jungmannce Café Colore. Tam dělaj Julius Meinl, a bejvalo to slušný. Ale na mě celkem drahý.
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
9.10.2012 22:20
1481
Já když jsem tam naposledy potkal sekáč, tak jsem se otočil, a šel si dát kafe do Divadla Komedie.
Kafe tam sice neni moc dobrý, ale zase je tam pråvan.
mrcos
Tma, zima a hlad.
9.10.2012 22:02
1480
Takže jsem se 2x trefil do kyselýho. Že by to mohlo bejt fairtradem mi nedošlo. Nu což, budem pokračovat. Ale do Vodičkovy už nepåjdu, dostával jsem z toho tiky. A personál z toho zjevně taky moc radost nemá.
U toho kyselýho kafe jsem s láskou vzpomínal na preso, který dělala Vandička na chatě. A hlavně na ten klid :)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
9.10.2012 21:54
1479
Chyba nemusí být u tebe. Mají proměnlivou kvalitu. Jedou fairtrade, takže neni divu.
Sekáč tam bejvá pravidelně.
mrcos
Tma, zima a hlad.
9.10.2012 21:45
1478
Je tu někdo, kdo by měl zkušenost s mamacoffee? Poslední 2 návštěvy (Londýnská a Vodičkova) bylo kafe na måj vkus kyselý jak prdel. Pardon my french. V Londýnský bylo Peru, ve Vodičkově dneska Guatemala. Mám jenom v prdeli chutě, je to kafem nebo je chyba v přípravě?
Krom toho teda dneska ve Vodičkově měli v kavárně (!!!) uspořádanej sekáč nebo co to mělo bejt. Větší kokotinu si do kavárny představit nedokážu.
Vanda
To je ten -
hnusný punk
5.10.2012 21:02
1477
Ježiš... ten mlýnek má z tebe určitě strach. Já na něj nejdu tak moc vědecky.
(Ale ano, i já jsem nejdřív zkoušela. Na začátku jsem měla nastavno mletí na pozici cca 2 hodiny, protože jsem měla strach, aby mi to mašina protlačila. Pak jsem ubírala a dostalal se postupně sem -tj. zhruba těch 11 hodin)
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
(c) 2001-2011 Lopuch.cz
Kontakt