Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.12.2009 23:06  14997
To je taková ta ve vaničce?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.12.2009 20:10  14996
nemate nekdo tip kde v praze koupit zarubovu majonezu? uz dlouho sem ji na krame nevidel, tenhle tejden sem prolez prilehly alberty, billy a dneska globus (kde ji vzdycky mivali) a nikde nic
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.12.2009 08:36  14995
phannyNe, jen to co jsem napsal.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.12.2009 16:10  14994
vinyl [14993]: Jejda, možná se to trochu liší, ale princip housky se sněhem a máslem zůstává :-). A dobré to tedy je.

Teď jsem si to přečetl pořádně, mléko tam nedáváš?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.12.2009 12:43  14993
V hrnku vaříme jiný typ, tenhle mám nějak radši a navíc nemusím vymazávat hrnek :-)

Měl jsem dojem, že do KV knedlíku se dává mouka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.12.2009 12:20  14992
vinyl [14991]: Karlovarský knedlík. Dobrůtka, lze vařit i v hrnku.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.12.2009 11:57  14991
Knedlíky, na kterých ujíždím poslední dobou:

Orestuju šalotku, nakrájím střední suchou bagetu, utřu máslo (tak 2-3 cm) se dvěma žloutky, nakrájím čerstvou petržel, všechno spojím, udělám sníh a přidám, osolím, opepřím. směs zavinu do folie do tvaru válečků a na páře vařím 20 min. Geniální nadýchané knedlíčky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.12.2009 11:44  14990
Shelle [14989]: ja vcera delala poprve svickovou i knedliky :-) strasne jednoduche do mikrovlnky :-)
shelle Shelle - Good Service 7.12.2009 11:16  14989
vinyl [14988]: To bylo vseobecne na sadlo, ja velmi malo mastim a knedliky celkove moc nejim a hlavne nedelam.

Plus vcera jsem delala jakoze chlupaty a moc se nepovedly.

A kdyz clvoek pomine kalorie, tak aspon to srdce, no.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.12.2009 11:14  14988
ShelleMyslíš, že tyhle brambory jsou kaloričtější než knedlíky? A navíc, jde o tu chuť, na kalorie sere pes :-)
shelle Shelle - Good Service 7.12.2009 11:12  14987
vinyl [14985]: O kalorie? :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.12.2009 11:11  14986
Shellead: originalne, Sarlat style potatoes a z Francie

Pravda, to jsem si neuvědomil :-) Kuchařka je anglicky, originálně tedy Pommes de Terre Sarladaises :-)

a sádlo by si měla zavést, nevíš o co přicházíš :-)
shelle Shelle - Good Service 7.12.2009 10:59  14983
vinyl [14981]: Kachna byla cela, ale priste delame jen ty stehna, my na to obirani nejsme. A ja to jeste desne rozknochtam. Mozna nasim jeste udelame celou, mamka je obiracka, ale my dva a tatka jsme desni.

A sadlo nevedu a nevedla jsem.

OT: Pobavilo spojeni originalne, Sarlat style potatoes a z Francie :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.12.2009 09:39  14982
A jak se říká těmhle bramborům nepečeným na husím sádle ale klasicky oleji? Takhle je dělávala moje máma, zapíjeno kefírem:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.12.2009 09:04  14981
PhannyMám pocit, že Shelle chce dělat celou kachnu, na to by bylo potřeba tak 5 litrů toho sádla. Konfitovaná kachna je luxusní, ale je lepší ji rozporcovat, nejlepší jsou stehna, resp. čtvrtky se stehnem. Prsa jsou nejlepší na rychlo, jako steak. Jako přílohu děláme "Šarlatové brambory", originálně Sarlat style Potatoes. Recept pochází z francouzského Sarlatu, vyhlášeného chovem kachen a hus, především na Foie Gras. Brambory se nařežou na tenká kolečka, v pánvi se rozpustí dostatečné množství husího sádla a brambory se v něm restují. Trvá to tak 15 minut, je potřeba míchat. Když jsou hotový, vypnou se a zamíchá se do nich rozdrcený česnek a nasekaná čertvá petržel.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt