Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 23.12.2009 12:56  15075
Udělej bramboráky a je to... :-)
johnny10 23.12.2009 12:55  15074
to jsou zase teorie tady...tak pro poradek: zeleninove a bez masa to ma byt proto, ze chci dodrzet obed bez masa. nic jineho v tom nehledejte. jinak Scalexovi: na bilkoviny mam proteinaky, ktere bumbam v ramci treninku.
takze netreba me presvedcovat, ze libove maso = zdrava strava. to vi kazdy.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 23.12.2009 11:57  15073
Objevil jsem moc pěknou písničku pro Phanny (skloňuje se to?) a jiné cukráře :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.12.2009 11:56  15072
Kdo cvičí, tělo ničí.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2009 11:47  15071
Heh, záchvat zdravého stravování a pečené brambory s omáčkou nebo dokonce noky? Hm, zajímavé...
Johnny, pokud se chceš dát na zdravější jídlo, tak si místo klobásy dej mísu zeleninovýho salátu, tim to určitě nezkazíš.
Pravdu má samozřejmě Scalex [15068].
Záchvat zdravého stravování mám poslední cca 2 měsíce, noky s omáčkou by neprošly ;) Ale já to mám zas trošku posunutý jinam, já do toho eště chodim 2x-4x tejdně dost intenzivně cvičit/sportovat.
shelle Shelle - Good Service 23.12.2009 11:38  15070
Scalex [15068]: No tak to rozhodne.

A klobasy a spol - tucne, slane, kaloricke, takze jako do "zdraveho" bych to nedavala. Tim nerikam, ze to nejim.

(dopsala a zakousal chlebik s bruselskou pastickou)
scalex Scalex 23.12.2009 11:36  15069
Koneckonců většina klobás a párků jsou vegetariánská jídla... mouka, sojová drť, glutaman a další chemie, růžové barvivo a jen tak, aby se neřeklo, se tam najemno pomele nějaká kůže, aby v tom bylo aspoň něco z prasete.
scalex Scalex 23.12.2009 11:34  15068
Shelle: no to samozřejmě ano, já to beru spíš tak, že spousta lidí si řekne "udělám si vegetariánské jídlo, to bude zdravější" a přitom to vůbec nemusí být pravda. Spousta vegetariánských jídel vůbec není zdravá - jen prostě neobsahuje maso.
shelle Shelle - Good Service 23.12.2009 11:21  15067
Tak vynechanim slaniny a klobasy jidlo zdravejsi bude. Pokud teda zbytek neni bucek.

Ale jinak ano, pokud chces neco zdraveho, udelej si steak se salatem. Volba brambory a mouka misto klobasky je takova nic moc.

scalex Scalex 23.12.2009 11:09  15066
Nechápu, proč si lidé myslí, že když vynechají maso a udělají si zeleninové jídlo, bude jejich stravování automaticky zdravější. Když si nedáš brambory a uděláš si poctivý libový hovězí stejčíček z kvalitního masa a k němu zeleninovou přílohu (třeba listový špenát lehce podušený na česneku), tak to rozhodně bude zdravé a dietní. Ono taky záleží, čemu se člověk chce ve stravě vyhnout. Nedáš si klobásu a dáš si zeleninu a místo tukové bomby do sebe dostaneš bombu sacharidovou. Já bych dal přednost bombě bílkovinné (v podobě toho steaku), ale záleží na tobě.
johnny10 23.12.2009 09:36  15065
tak noky snad jeste zvladnu :-).

uvazuju o tomhle receptu- Letos si připravte kapra jinak, vyzkoušejte pivní těstíčko. nezkousel uz nekdo?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.12.2009 09:33  15064
To je pravda, když to najdeš, budeš to mít i s videonávodem :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.12.2009 09:17 - Oblíbené kluby (21:16) 15063
Ňoky dělal v jednom dílu Ital v kuchyni (či jak se to jmenuje)
johnny10 23.12.2009 09:05  15062
vinylto zkusim, dik!!!

(bez slaniny, musim k sobe byt tvrdej :-) )
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.12.2009 09:02  15061
johnnyNoky: Uvaříš brambory (o chlup lepší je je upéct v soli, když jsou ty vánoce :-), rozmačkáš, přidáš vejce, mouku a sůl a vypracuješ těsto, tak aby se ti nelepilo na ruce ale zas nebylo moc tvrdé, uválíš tenký válečky který nakrájíš a pak 2 minuty uvaříš. Najdeš určitě hafo receptů.

Na rajčotovou omáčku, orestuješ cibuli na olivovým oleji, rajčata nakrájíš na větší kousky a přihodíš, osolíš, opepříš, aspoň 15 minut povaříš a propasíruješ, když nemáš pasírku, tak přes cedník.

Já bych si tam přihodil aspoň kousek restované slaniny :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt