Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 12:21  15164
AnkaAle kdepak. Těch 6 hodin jsem odhad vzhledem k tomu hrnci, většinou to vaříme tak 3, asi na 140 v troubě. A omáčku máš zredukovanou za čtvrt hoďky. A omáčka, která takto vznikne, je jedna z největších laskomin, co jsem v poslední době jedl.
shelle Shelle - Good Service 4.1.2010 12:13  15163
Me ted vydesila i ryze, co se ma pul hodiny predmacet, kroem jineho. Nastesti teda je tam klasicky i 11 minut varit do vyvareni, ale pak jako je tam tenhle navod na "jak si nejlepe vychutnat" a jelikzo byla priserne draha, tak se obavam, ze mi to bude lito a budu se s tim patlat hodinu :(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 12:11  15162
Si to přeložím. Ráno ve čtyři vstanu, v pět začnu vařit, v poledne začnu redukovat omáčku na sirup... Ne, tohle není nic pro mě.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 11:42  15161
misulinaPomalý hrnec mám taky v hledáčku, pomalu vaříme v troubě a ač je to bezproblémové, tohle bude asi víc user friendly. Papiňák je dobrý maximálně na vývar, ten pak použiješ v pomalém hrnci. Z hlavy třeba takhle: Vezmeš hovězí přední nakrájíš na větší kusy a orestuješ na pánvi, kořenovou zeleninu taky na větší kusy a orestovat, pak přendat do hrnce, zalít vývarem a červeným vínem, , pepř, sůl, třeba pár snítek tymiánu. No a vaříš třeba 6 hodin, podle teploty. Pak vyndáš maso, dáš ho do tepla, zeleninu vyhodíš a omáčku zredukuješ do sirupoidní konzistence. Fantastická záležitost. Podáváš s bramborovou kaší.
misulina misulina 4.1.2010 11:28  15160
My dostali k vánocům pomalý hrnec.. Všichni si kupují papiňák, aby to bylo rychlejší a já se budu trápit s tímhle:-))) Musím okouknout pár receptů ale nevím nevím.. S mýn "plánováním" jídel to nevidím růžově..

Máte ho někdo?
shelle Shelle - Good Service 30.12.2009 12:39  15159
kvitko [15158]: No to jsem se ted rizla vlastnorucne koupenym struhadlem.

Ale tak ty noze jako snad maji zpusobovat priserne nestesti a katastrofy. I kdyz to by nekdy mozna nektere veci dost vysvetlovalo :)

kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.12.2009 12:32  15158
ShelleMělas na to kašlat, tak by ses řízla no, už bys to dávno měla zahojené:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.12.2009 12:31  15157
Já je taky dostala a nic platit nebudu!:-)
shelle Shelle - Good Service 30.12.2009 11:35  15156
Aniel [15154]: Promin :) Ja se take zlobim na kamosku, ze mi to tak zkazila, do te doby jsme o tom v zivote neslysela a neresila to. A ted tohle.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 30.12.2009 11:31  15155
My je zas jako svatební dar dali ;o)
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 30.12.2009 11:31  15154
Shelle [15146]: Tak já jsem je teda jako svatební dar dostala... to je musím zaplatit ;)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.12.2009 19:25  15153
Denise [15152]: Rekni, co? :)
denise 29.12.2009 18:48  15152
Bože, co já bych dala za jeden pořádnej nabroušenej nůž.
shelle Shelle - Good Service 29.12.2009 13:03  15151
kvitko [15149]: Ja normalne take ne, ale tohle me nejak zasahlo :)
marco Marco 29.12.2009 13:01  15150
já to znám je o tom darovanym koni...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt