Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.11.2012 18:10  1537
Když máš hodně mastný zrní, tak se ten mlýnek časem zanáší těma olejema. Måj mlýnek po prababičce byl snad nikdy nemytej a jak konvice na čaj se fakt mejt nemá, tak usazeniny v mlýnku byly pěknej humus. Kdyby ty oleje nežlukly, tak bych to nešeřil.
cent 19.11.2012 17:44  1536
Zatím nemyju, jen sem tam pročistím štětečkem. Ale překvapujete mě, bo jsem myslel, že voda tomu škodí, natož Jar!
Nicméně v návodu k mlýnku radí čisti kameny vlhkým hadříkem.
ullicnik ullicnik 19.11.2012 15:27  1535
No to jsem rád, že to slyšim :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.11.2012 14:37  1534
Já to posledně vzal lihem. Ale to bylo dåkladný čištění po dlouhý době. Kameny jsem naložil na hodinu do lihu, pak jsem to vydrbal, spláchnul horkou vodou a nechal uschnout. Čistim když mě to napadne, že by to asi bylo fajn vyčistit. Každej den rozhodně nemeju, ani každej tejden... Člověk nesmí bejt moc cimprlína :)
ullicnik ullicnik 18.11.2012 17:33  1533
Aha :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.11.2012 16:34  1532
Vzhledem k tomu, že mlecí ústrojí všech mlýnkå, které používám, je ocelové, používám saponát. Naposledy citrónový Jar. Hodně vyperu v horké vodě a cítit není.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.11.2012 16:27  1531
Jednou za čtvrt roku :)
ullicnik ullicnik 18.11.2012 12:49  1530
DotazJak často myjete mlýnek (je mi jasný, že ideálně asi každý den) a hlavně čím myjete kmeny. Přijde mi, že saponát nebude to ideální, vzhledem k tomu, že to je porovitý materiál - nerad bych si to tím saponátem ovoněl a ochutil. Na druhou stranu jsou kameny od kávy mastný a jak se jinak zbavit tuku? Jen teplá voda a kartáč?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.11.2012 18:09  1529
(ale dloubej je z těch hromad, co z nich vyjdou... a u toho je taky cítit buket čerstvě pokosené trávy?)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 12.11.2012 13:05  1528

Sloni umějí natrávit kávová zrna. Jsou prý ještě lepší než od cibetek
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 8.11.2012 23:39  1527
Každopádně překvapivě dobré kafe mají všude po lisabonu. Zatím jsem tu neměla vyložený hnus a kávovary vypadají taky většinou velmi slibně.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.11.2012 23:28 - Oblíbené kluby (14:41) 1526
Etiopii já tak jako tak ne-e.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 8.11.2012 23:08  1525
http://www.doubleshot.cz/kava/limitovana-edice

ale ty ceny :(
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 5.11.2012 10:34  1524
Hehe, jsi mě předběhl. :)
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 5.11.2012 10:34  1523
Jj, Tam dem byl IMHO "jen kyselej", ale byla to nakonec docela příjemná změna. Chutnal mi hodně z french pressu nebo v podobě "přelitého turka", protože tak se mi zdálo, že má i jiné chuťové odstíny.
Ještě něco z ČK objednám, abych se mohla rozhodnout zodpovědně.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt