Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 6.1.2010 10:43  15277
vinyl [15276]: A já tomu říkám předposranost úředníků. A navíc to byl Tuzemský rum.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 10:40  15276
RoyalAle já neříkám, že je špatnej a dobře vím, že u nás je rum prostě tuzemák. Jen rozumím tomu, že na společném trhu není možné aby se dva různé produkty označovali stejně.
cova 6.1.2010 10:39  15275
Pokud někdo nemůže bez rumu být, doporučoval bych připlatit pár korun a místo bramborovo-chemického sajrajtu zakoupit Key Rum (Stock), který je z třtinového rumu s karamelem a vanilkou...
kokos kokos 6.1.2010 10:37  15274
Royal [15270]: Bum Hradní gardy se to jmenuje a je z Jindřichova Hradce. A IMHO je ještě lepší než Božkov. A nejhorší na něm je, že ho nemůžu nide sehnat.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 10:33  15273
kvitkoVěřím ti to, ale experimentovat na sobě nebudu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 10:32  15272
vinylA hádej, co dostaneš z 99,9% v normální český hospodě, když si objednáš velkej rum :o))

BOŽKOV
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.1.2010 10:31  15271
Krom Božkova, tuzemák z Lidlu skončil v nějakým testu na prvních příčkách. A fakt není špatnej:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2010 10:31  15270
Tak - říkejte si co chcete. Tuzemák z Božkova je dobrej. Do kafe, do čaje či na grog, s kolou či kofolou nebo do bowle či do jinejch směsnejch nápojů. Samotnej mi moc nechutná (bo umím lepší), ale i tak má svý příznivce. Ale kdybych měl pít grog z třtinovýho rumu, tak bych asi raději abstinoval.
Horší je to s tuzemáky jiných výrobců, to jsou opravdu sračky. Ještě tak Rum Hradní stráže (či jak se dnes jmenuje).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.1.2010 08:55  15269
RoyalJde o to, že tuzemák není rum, ač jsme si na to označení za komančů zvykli. Ale na vaření ok.
ullicnik ullicnik 6.1.2010 08:42  15268
Royal No, Marco rozhodně v rozlišování rumu není sám, ani já bych se tuzemáku nedotkl ani hygienickou tyčí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2010 21:01  15266
Take jsem zacatecnik :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.1.2010 20:54  15265
Já jsem začátečník jako hrom!
sadnessineye 5.1.2010 20:48  15264
Tak jsem si koupil "Vaříme zdravě, chutně a hospodárně". Kuchařka je spíše pro začátečníky. Popisuje vše od začátku. Jaké jsou druhy a způsoby úpravy masa, jak uvařit brambory. Dokonce je tu i recept na čaj. Samozřejmě jsou tu i složitější recepty, například na různé guláše, svíčkovou, knedlíky, dorty atd. Omáčky se zde zahušťují jíškou, moukou nebo žloutky (holandská). Kniha je velmi přehledná, každý recept obsahuje i dobu přípravy, dobu vaření, počet strávníků na daný recept. Je to prostě kvalitní kuchařka na základní česká jídla.

Ještě jsem si prohlížel tu "Sandtnerku". Nenašel jsem v ní žádné recepty na těstoviny. Ostatní jídla mi připadala docela složitá. Ani zpracování se mi moc nelíbilo. Recepty jsou napsány na stránce pod sebou i vedle sebe, trochu nezvyk. Začátečníkům bych rozhodně doporučil "Vaříme zdravě, chutně a hospodárně" (i když v tomhle klubu asi žádní začátečníci nejsou).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2010 19:25  15263
mrcosAha, nojo, Marcovi musíme pojmenovat rum podle RVHP EU, neb ten správný a jediný je kubánský, na což tady ovšem mimo Marca většinou sere pes.

Já si to představuju asi takhle: část drtě prosáklá rumem (a možná ještě něčím), část prosáklá kafem (a možná ještě něčím), z toho pak dvou či třívrstvý dortík. Jde mi o to, aby to byl dortík a ne kaše, ačkoliv chuťově by to jistě bylo jedno.
johnny10 5.1.2010 16:57  15261
co rikate na tohle?aso perfektně vyudíte i na balkoně, stačí dva květináče a starý vařič

vypada to zajimave

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt