Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.11.2012 10:09  1545
Den dopravy zdarma
Probíhá zítra od 12:00 do středy 12:00 a účastní se toho i Čerstvá káva, kdyby ji chtěl vyzkoušet někdo, kdo má odběrná místa z dosahu.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 24.11.2012 12:23  1544
Dobrej tip!
Jinak doubleshot je dobrej, akorát dodání není do druhého dne, ale do druhého pracovního dne a jejich chuťové popisky jednotlivých druhå jsou někdy IMHO trochu mimo. Ale káva byla vždy dobré kvality.
cent 24.11.2012 11:32  1543
Nebyl jste někdo v Pražírně?

Jinak teď řeším dilema, že nám dochází třetí káva z Čerstvé kávy a chci vyzkoušet něco jiného. Jen zatím nevím co :) Doubleshot zatím asi ne. Možná vyzkouším La Boheme Cafe
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 20.11.2012 21:50  1542
Já to hrotil, protože to bylo plný téru, kterej jsem potřeboval z toho nějak dostat. Samotnej mlýnek už měl blbej chod a bylo poznat i v chuti kafe. Jinak voda + detergent proběhla taky, pak ještě jedna lihová kåra (to z toho konečně už neteklo bahno). A pak rychlý usušení. Fakt to tenkrát byl dost humus. Teď už to nehrotím ;)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.11.2012 21:41 - Oblíbené kluby (23:51) 1541
Vy to hrotíte...
Předpokládám, že mlecí ústrojí je z normální uhlíkové oceli, takže bude snadno korodovat - proto se to nemá mýt vodou. Když to vezmu detergentem, tak to pak ihned vysuším, a potom něco namelu - tím se to namaže a zakonzervuje. Ne? :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 20.11.2012 21:35  1540
Jak jsem to čistil lihem, tak jsem to rozebral do šroubečku a vydrbal to hrubým dýmkovým čističem Peterson, (což asi zná tady jenom Wronski :), prostě "chlupatej drát" s vpleteným nylonovým vlasem), namočeným v lihu. A pokud mi påjde o to, abych z toho dostal ty oleje, tak to budu asi dělat vždycky podobně. Čiliže vydrbat z toho mechanický nečistoty a ty usazený oleje vytáhnout lihem.
cent 20.11.2012 21:29  1539
Tam šlo o zbytky kávy v mlýnku. Teda asi si to nepamatuju přesně; říkal nám o tom chlapík z Čerstvé kávy, ať to čistíme štětečkem, a ne vodou.
Ten nový elektrický ale proplachovat raději nebudu :)
ullicnik ullicnik 20.11.2012 09:49  1538
Jak måže voda škodit keramickým kamenåm? (jar chápu) Právě ten žluklej sajrajt mě "nedal spát", kávovej olej navíc žlukne rychle.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.11.2012 19:10  1537
Když máš hodně mastný zrní, tak se ten mlýnek časem zanáší těma olejema. Måj mlýnek po prababičce byl snad nikdy nemytej a jak konvice na čaj se fakt mejt nemá, tak usazeniny v mlýnku byly pěknej humus. Kdyby ty oleje nežlukly, tak bych to nešeřil.
cent 19.11.2012 18:44  1536
Zatím nemyju, jen sem tam pročistím štětečkem. Ale překvapujete mě, bo jsem myslel, že voda tomu škodí, natož Jar!
Nicméně v návodu k mlýnku radí čisti kameny vlhkým hadříkem.
ullicnik ullicnik 19.11.2012 16:27  1535
No to jsem rád, že to slyšim :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.11.2012 15:37  1534
Já to posledně vzal lihem. Ale to bylo dåkladný čištění po dlouhý době. Kameny jsem naložil na hodinu do lihu, pak jsem to vydrbal, spláchnul horkou vodou a nechal uschnout. Čistim když mě to napadne, že by to asi bylo fajn vyčistit. Každej den rozhodně nemeju, ani každej tejden... Člověk nesmí bejt moc cimprlína :)
ullicnik ullicnik 18.11.2012 18:33  1533
Aha :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.11.2012 17:34 - Oblíbené kluby (23:51) 1532
Vzhledem k tomu, že mlecí ústrojí všech mlýnkå, které používám, je ocelové, používám saponát. Naposledy citrónový Jar. Hodně vyperu v horké vodě a cítit není.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.11.2012 17:27 - Oblíbené kluby (23:51) 1531
Jednou za čtvrt roku :)

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt