Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
triss triss 8.1.2010 21:36  15370
ziggy [15367]: jo, clostridium botulinum je právě největší problém nekyselých konzerv
ziggy 8.1.2010 20:11  15369
mě jako nevadí to vařit .. spíš jsem chtěla zjistit jak by to šlo vymyslet .. třeba dost cestujem a to to pak musim kupovat ..
shelle Shelle - Good Service 8.1.2010 15:42  15368
ziggy [15367]: Ja si myslim, ze v ramci ZDRAVI ditete je opravdu bezpecnejsi, abys to sama nezavarovala. Tady nejde o tebe a tvoje nepohodli, ale o zdravi!

ziggy 8.1.2010 15:15  15367
Shelle: :-))
ještě mě zlomila teta, že se v takhle domácích zavařeninách objevuje botulin nebo jaký svinstvo .. to jako musim říct dost rozhodlo ..
shelle Shelle - Good Service 8.1.2010 15:13  15366
ziggy [15365]: Jj, takhle jsme ti to vsichni vymluvili, takze za to muzeme my, tys snahu mela :)
ziggy 8.1.2010 15:08  15365
manka: ano, je to tak pracné a riskantní, že od toho raději upustím. Ale za průzkum to rozhodně stálo, aspom nemám pocit, že jsem pro to neudělala všechno :)
díky všem za cenné rady
ullicnik ullicnik 8.1.2010 14:43  15364
a navíc se jedná o, v podstatě, jen několik pár měsíců, ne? Pak už bude jíst jiný porce a jiný jídlo....moc bych se s tim nezatěžoval.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 8.1.2010 14:20  15363
ziggyJak už jsi sama asi někde našla, tak konzervace masa a spol. je poměrně pracná záležitost, jak tu též psala i triss. Já našla konzervaci jen málo tepelně upraveného masa, která spočívala v cca dvouhodinovém zaváření, nejlépe nadvakrát, aby to byla jistota.
Osobně bych asi zamrazila nějaký základ a brambory nebo těstoviny k tomu dovařila pak čerstvé. Pro případ skutečně rychlého nakrmení bych měla připravenou nějakou zmrazitelnou variantu jídla, např. něco s rýží(?).
ziggy 8.1.2010 13:39  15362
triss: jo, byl to hnus, proto jsem mu to nedávala a hledala alternativy :)
ullicnik ullicnik 8.1.2010 12:40  15361
ScalexNutno vysvětlit, že já cukroví nejím a nikdy jsem nejedl (žádný druh) a obzvlášť se mi hnusí něco co bylo očividně ručně plácáno do libovolného tvaru a neprošlo potom troubou. (hajsavka nejsem, ale pouze a jenom v takových případech se mi to ekluje:-)
scalex Scalex 8.1.2010 12:19  15360

kvitko [15355]: Ano, ale se spoustou rumu, tudíž mnohem lépe konzumovatelné. 8^)

ullicnik [15354]: Můžeš z toho třeba postavit perníkovou chaloupu nebo model kolibříka, když se ti bude chtít. Já plácám koule nebo šišoidy.

triss triss 8.1.2010 11:01  15359
ziggy [15358]: brambory mrazit jen s následnou tepelnou úpravou, zmrazit hotové a rozmrazit + ohřát je dost hnus
ziggy 8.1.2010 10:41  15358
triss: díky, zkusim ještě to mrazení nějak líp. Je pravda, že jsem tam dávala i brambory a asi jim to nedělá uplně dobře .. příště je tam nedám a pořádně zkontroluju ty uzávěry ..
od zavařování jsem se nakonec rozhodla upustit, protože je to přece jen dost riskantní, co se týče následné kvality toho jídla a jeho nezávadnosti ..
gvi 8.1.2010 10:28  15357
že ono jde Royalovi prostě o to, jak chlastat ten rum, aby to nebylo moc poznat?
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 8.1.2010 10:16  15356
Výbornej nápad!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt