Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 8.2.2010 23:47  15541
slehacka je akorat tucnejsi, pokud se nemejlim
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.2.2010 23:46  15540
kokosTo, z čeho se dělá šlehačka je taky smetana. Makovec má recht.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 8.2.2010 23:45  15539
spagety? neee! du hledat. uz sem je dlouho nemel
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 8.2.2010 23:45  15538
psal ze muze bejt oboji, akorat ty slehajdy musi bejt min nez normal smetany
kokos kokos 8.2.2010 23:43  15537
makovec [15535]: Jenže Macek ti doporučoval smetanu. Ale ty musíš mít pořád nějaké ty špecifíka.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.2.2010 23:36  15536
makovecHele vegettariane, zaregistrovals tu ty špagety od Phannyho? (už jsou v Archívu, ale mlsek jako jo).
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 8.2.2010 23:25  15535
smetana na slehani je pro me slehacka .o)
kokos kokos 8.2.2010 23:24  15534
makovec [15533]: Ty porád nepoznáš smetanu a šlehačku :-))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 8.2.2010 23:03  15533
no ja predevcirem objevil ameriku v podobe slehacky pridavany do vajec na omelety. rozdil mezi tema s a bez je neskutecnej
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.2.2010 23:01  15532
UtopenciJistě už tu byli - ale já je objevil až teď: Na kilo (olupaných a napůlených) buřtů:
Deci hořčice (nebo trošku víc)
Deci kečupu
Deci octa
Deci oleje
Deci worcesteru
Dvě deci vody
lžičku a půl soli, lžičku chilli, lžičku pepře, lžičku papriky
Ingredience smíchat (prošlehat) a za stálého míchání svařit.
Zalít buřty proložené cibulí dle chuti (tak čtyři až pět) ještě horkým lákem.
Možno vylepšit feferonkami i tabascem.

Zda kečup a papriku pálivé či sladké je na každém, ostrost se dožene jinde. Hořčice je plnotučná.

Vřele doporučuju, tohle je vyšší level utopenců.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.2.2010 22:54  15531
Jistěže tatarák jo. A když si chci vychutnat masíčko, tak na chleba čerstvej.
alchymista 7.2.2010 03:25  15530
tatarák jo!!! ještě mi z něj teda nebylo špatně a až jednou bude, tak to bude vážný. Ale je taky fakt, že jsem na hospody, kde si ho dám, vybíravý :)
ullicnik ullicnik 6.2.2010 22:36  15529
Taky jsem měl (ještě tak 2 roky zpět), ale přešlo to a teď je tatarák jedno z nejoblíbenějších jídel:-) Nikdy jsem neměl problém a to jsem si ho nikdy neškrábal sám, jen restaurace. Jíst syrovou rybou jsem problém neměl nikdy, ale vždy to chce kupovat to nejlepší a nešetřit na tom.
shelle Shelle - Good Service 6.2.2010 21:54  15528
ullicnik [15527]: Ja vim, ale to neznamena, ze z toho nemuzu mit trauma.
ullicnik ullicnik 6.2.2010 15:49  15527
Shelleta syrová půlka je na tom to nejlepší :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt