Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 9.2.2010 15:40  15560
Scalex [15555]: souhlas.o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.2.2010 15:11  15559
Kdybyste radši dali nějakej recept:-)
nenufer 9.2.2010 14:36  15558
Tak neviem ale na Slovensku je smotana brana ako ta kysla a slahacka sladka, percenta sme nikdy neriesili
kokos kokos 9.2.2010 13:32  15557
makovec [15556]: A taky si vystačíme jen s m :-))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 9.2.2010 13:26  15556
snahi o jedno i mi prijdou viborne ! nevim proc bi to zjednoduseni nemomu melo vadit
scalex Scalex 9.2.2010 13:15  15555
makovec [15552]: to, že někdo líný zkomprimoval výraz "smetana ke šlehání" na "šlehačka" a další lidi (a posléze i výrobci) se toho chytli, není můj problém. Smetana je prostě smetana a šlehačka je produkt ze smetany vyrobený. Říkat smetaně šlehačka mi přijde stejné jako takové ty snahy o zavedení jen jednoho i. 8^)
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 9.2.2010 13:03  15554
četl jsem "za stálého míchání vlejeme šlehačku na hlavu"...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.2.2010 13:02  15553
makovec [15552]: pokud je někam na net psal takový týpek jako ty, pak se nediv ;)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 9.2.2010 12:51  15552
tim ale vsechny recepty obsahujici "za staleho michani vlejeme slehacku" totalne na hlavu .o)
scalex Scalex 9.2.2010 11:37  15551
Odmítám si pod pojmem "šlehačka" představit cokoliv jiného než lahodný hustý našlehaný krém, takže vysokoprocentní smetaně budu nadále říkat smetana. A příznivcům termínu "šlehačka" pro nenašlehanou smetanu přeju, aby kdykoliv si budou v cukrárně či kavárně přát cokoli se šlehačkou, aby dostali tekutou břečku místo nadýchané sněhově bílé pochoutky. 8^)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.2.2010 08:10  15550
To jste nikdy nekupovali v krámě smetanu/šlehačku? To je teda zjištění toto:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.2.2010 00:03  15549
kokosNo, už bych toho byl nechal, ale aby teda ten pták neupad:
http://www.mlekarna-kunin.cz/produkty/smetana
Vidím smetany 12% a 19%, šlehačky 31% a 40%.
A to sem juknul jen do první mlíkárny...

Debata o hovně, jistě si každá mlíkárna dělá smetany jaký chce.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.2.2010 23:56  15548
kokosTak kdybys zas někdy potřeboval poradit, tak se klidně zeptej...
kokos kokos 8.2.2010 23:52  15547
Royal [15546]: Kysaná ano. Fakt už toho nechej. Učíš ptáka lítat.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.2.2010 23:50  15546
kokosMám dojem, že tady u nás se dostane smetana ve více stupních tučnosti, ale to už sem na tenkým ledě.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt