Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 09:46  15588
Jj, s kasi to bylo uzasne, byla jsem tam na ni dvakrat :)
ullicnik ullicnik 10.2.2010 09:45  15587
Zkusím, vypadá to dobře. Ta kaše mi k tomu zní líp:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 09:37  15586
ullicnik [15584]: Ja ji jeste nevarila, jen jedla :) Na netu je spousta receptu, koukni na ne, lisi se, tak si muzes vybrat, jsou verze s bramborami i bez, ja ji jedla primo v Recku a tam byla misto brambor bramborova kase. Zjednodusene receno je to lilek, mlete maso, rajcata, brambory, vse ve vrstvach, zapecene polite syrovou omackou nebo posypane syrem. Moc dobre :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.2.2010 09:24  15585
Dávám do lednice rajčata (když jsou zralý), papriky, okurky, mrkev, načatou cibuli a vůbec když je něco načatýho. Kdybych neměla v bytě moc teplo a sucho na zeleninu, tak to do lednice ani nedávám. Ovoce je v míse na stole:-)
ullicnik ullicnik 10.2.2010 09:18  15584
Tigosem s ní :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.2.2010 09:13  15583
ullicnik [15581]: nemám velký mrazák...

a beztak chleba většinou rozpékám v toustovači...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 09:06  15582
ullicnik [15580]: Nez jsem docetla k te "zakladni surovine", chtela jsem doporucit musaku...
ullicnik ullicnik 10.2.2010 08:51  15581
Sirin: Káva v lednici rozhodně ano, déle vydží aroma.

Muflonek: Dělám to tak, že čerstvý chleba dávám po čtvrtkách do mrazáku (obzvlášť na víkend), v lednici vydží sice možná dýl v tom že nechytne zelenou, ale hnusnej je druhý den stejně, ne-li víc. Čtvrtka je tak akorát na jeden den, další se rozmrazí v případě potřeby dost rychle a je čerstvej.
ullicnik ullicnik 10.2.2010 08:47  15580
Do lednice ovoce a zeleninu dávám, krom brambor, česneku a cibule.

Teď mě napadá, že jsem si koupil lilek, nemáte někdo nápad jak ho rychle a dobře upravit? Jednou jsem ho jedl nakrájený na tenké plátky a lechce prosolený upečený na alobalu u ohně a bylo to ůžasný, takže jsem chtěl zkusit doma variaci, nicméně pokud má někdo nějaký zajímavý recept rád zkusím. /recept kde je lilek základní surovinou/
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.2.2010 08:27  15579
Taky mám v lednici kávu ;o)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.2.2010 08:08  15578
No cibuli, brambory v ledničce nemám. Také tam nedávám banány

Česnek ano, stejně tak další zeleninu. Stejně tak do ledničky dávám i chleba (vydrží déle) Jsem v bytě sama a vyhazovala bych to jinak brzo plesnivé...


Jinak tam mám i některou sterilovanou zeleninu - ale to je proto, že v mém bytě nejsou jiné vhodné prostory na uskladnění.
misulina misulina 10.2.2010 07:07  15577
Cibuli, česnek a brambory mám ve spíži, zbytek dávám do lednice. Spíše u kamarádky vždy nechápu.. Ta má v lednici olej, konzervy - nenačaté a plno věcí, které mi přijdou, že zbytečně zabírají místo v lednici:-))
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 9.2.2010 22:08  15576
Často se mi zdá, že z ledničky vyndávám úplně jinou zeleninu, než do ní dávám.

Ale jinak mám v ledničce ponejvíc rajčata.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 9.2.2010 21:15  15575
zeleninu davame dolu do chladnicky normalne. snad s vyjimkou cibule, cesneku a brambor
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.2.2010 21:07  15574
Chléb v lednici mnohem rychleji stárne. Nejrychleji právě při teplotě těsně nad nulou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt