Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.2.2010 10:53  15593
zblunce Navíc se to dá použít, jako příliha k masu ;o)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.2.2010 10:13  15592
mrcos [15591]: nebo dat na pecici papir na 20min do trouby - k tomu se da soupnout i dalsi zelenina, ktera je doma, jako napr. rajcata, papriky, cibule, cesnek (cela hlavicka rozkrojena napul), mrkev, cuketa a tak... k tomu treba zakysana smetana s nejakym korenim nebo smichana s lucinou s bylinkama... vzdycky jsem s tim slavila uspech i u silnych masozravcu :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.2.2010 10:08  15591
ullicnikLilek nakrájet na plátky, posolit, nechat vypotit, očesnekovat, lehce potřít olivovým olejem, osmažit. Mně takhle lilek chutná asi nejvíc.
ullicnik ullicnik 10.2.2010 09:52  15590
jj, uz jsem si dva recepty co mě zaujaly vytisknul, udělám něco mezi :-) Mě spíš napadlo to zapékat úplně bez kaše a brambor, taky jsem takový recept našel:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 09:47  15589
Jo a koukala jsem do tech receptu, nekde tam je "dolu lilek, na to maso, pak rajcata, syr a zapict - tak lepsi je vazne ty vrstvy trosku vic stridat - lilek, maso, kase, lilek, maso, kase, rajcata, syr a tak :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 09:46  15588
Jj, s kasi to bylo uzasne, byla jsem tam na ni dvakrat :)
ullicnik ullicnik 10.2.2010 09:45  15587
Zkusím, vypadá to dobře. Ta kaše mi k tomu zní líp:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 09:37  15586
ullicnik [15584]: Ja ji jeste nevarila, jen jedla :) Na netu je spousta receptu, koukni na ne, lisi se, tak si muzes vybrat, jsou verze s bramborami i bez, ja ji jedla primo v Recku a tam byla misto brambor bramborova kase. Zjednodusene receno je to lilek, mlete maso, rajcata, brambory, vse ve vrstvach, zapecene polite syrovou omackou nebo posypane syrem. Moc dobre :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.2.2010 09:24  15585
Dávám do lednice rajčata (když jsou zralý), papriky, okurky, mrkev, načatou cibuli a vůbec když je něco načatýho. Kdybych neměla v bytě moc teplo a sucho na zeleninu, tak to do lednice ani nedávám. Ovoce je v míse na stole:-)
ullicnik ullicnik 10.2.2010 09:18  15584
Tigosem s ní :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.2.2010 09:13  15583
ullicnik [15581]: nemám velký mrazák...

a beztak chleba většinou rozpékám v toustovači...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 09:06  15582
ullicnik [15580]: Nez jsem docetla k te "zakladni surovine", chtela jsem doporucit musaku...
ullicnik ullicnik 10.2.2010 08:51  15581
Sirin: Káva v lednici rozhodně ano, déle vydží aroma.

Muflonek: Dělám to tak, že čerstvý chleba dávám po čtvrtkách do mrazáku (obzvlášť na víkend), v lednici vydží sice možná dýl v tom že nechytne zelenou, ale hnusnej je druhý den stejně, ne-li víc. Čtvrtka je tak akorát na jeden den, další se rozmrazí v případě potřeby dost rychle a je čerstvej.
ullicnik ullicnik 10.2.2010 08:47  15580
Do lednice ovoce a zeleninu dávám, krom brambor, česneku a cibule.

Teď mě napadá, že jsem si koupil lilek, nemáte někdo nápad jak ho rychle a dobře upravit? Jednou jsem ho jedl nakrájený na tenké plátky a lechce prosolený upečený na alobalu u ohně a bylo to ůžasný, takže jsem chtěl zkusit doma variaci, nicméně pokud má někdo nějaký zajímavý recept rád zkusím. /recept kde je lilek základní surovinou/
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.2.2010 08:27  15579
Taky mám v lednici kávu ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt