Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 12:15  15602
Pečení rozpůlené paličky česneku považuji za pochoutku:)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.2.2010 11:57  15601
ullicnik [15598]: tak si tam dej jenom ten lilek a nemusis se bat, ze bude extra mastny :-) to byl jenom tip pro ostatni...
ullicnik ullicnik 10.2.2010 11:54  15600
ale třeba bys mě přesvědčila :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 11:53  15599
Grilovana zeleninka je mnam :)
ullicnik ullicnik 10.2.2010 11:53  15598
V malém množství mi nevadí teplně zpracovaný, třeba jako základ k nějaký omáčce, kdy se na oleji udělá jako první trocha česneku a pak se pokračuje. Syrovej mi nevadí (třeba na topinky k tataráku můžu). Ale chuť a vůně tepelně zpracovanýho česneku mi příjemná není (například prošpikovaný maso česnekem a já na ten čenek narazim - ne e)

pořád mi to nezní, ale pravda, že já raději zeleninu - papriky/kapie obzvlášť - syrové nebo jen lehoulince. Rajčatová omáčka ano, ale jen tak ugrilovaný rajče mi nic neříká.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.2.2010 11:16  15597
ullicnik [15596]: no to sice jo, ale ochucene - potres to troskou oleje treba s grilovacim korenim.
Ty nemas rad cesnek?
ullicnik ullicnik 10.2.2010 11:13  15596
ja to pochopil jako pečení rozložené zeleniny na pečícím papíře :-P (plus mi tam hroznej přišel ten česnek - hlavička rozkrojená na půl)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.2.2010 10:55  15595
ullicnik [15594]: co je na tom hrozneho? proste to misto smazeni nechas ugrilovat...
ullicnik ullicnik 10.2.2010 10:54  15594
mrcosDík, to se velmi blíží tomu co jsem jedl u toho ohně. Trochu mě překvapilo, že lilek údajně dost saje olej při smažení, trochu jsem se toho bál.

zblunce: to zní dost hrozně
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.2.2010 10:53  15593
zblunce Navíc se to dá použít, jako příliha k masu ;o)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.2.2010 10:13  15592
mrcos [15591]: nebo dat na pecici papir na 20min do trouby - k tomu se da soupnout i dalsi zelenina, ktera je doma, jako napr. rajcata, papriky, cibule, cesnek (cela hlavicka rozkrojena napul), mrkev, cuketa a tak... k tomu treba zakysana smetana s nejakym korenim nebo smichana s lucinou s bylinkama... vzdycky jsem s tim slavila uspech i u silnych masozravcu :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.2.2010 10:08  15591
ullicnikLilek nakrájet na plátky, posolit, nechat vypotit, očesnekovat, lehce potřít olivovým olejem, osmažit. Mně takhle lilek chutná asi nejvíc.
ullicnik ullicnik 10.2.2010 09:52  15590
jj, uz jsem si dva recepty co mě zaujaly vytisknul, udělám něco mezi :-) Mě spíš napadlo to zapékat úplně bez kaše a brambor, taky jsem takový recept našel:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 09:47  15589
Jo a koukala jsem do tech receptu, nekde tam je "dolu lilek, na to maso, pak rajcata, syr a zapict - tak lepsi je vazne ty vrstvy trosku vic stridat - lilek, maso, kase, lilek, maso, kase, rajcata, syr a tak :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 09:46  15588
Jj, s kasi to bylo uzasne, byla jsem tam na ni dvakrat :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt