Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.2.2010 20:06  15616
rendo, pomstim te!
nenufer 10.2.2010 20:06  15615
Anka si spomenie ze Nenu tu pred nejakym nie moc dlhym casom robila reklamu slovenskej firme s vynikajucim udenosusenym spekom :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 20:05  15614
Renda [15613]: Já tu totiž jeden podobný suvenýr zrovna večeřím, tak jsem se zamyslela:)
renda Renda 10.2.2010 19:44  15613
Anka si jednu liskne a prestane mi delat chute, dekuji...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 19:37  15612
DotazProč naše masokombináty (jestli se tomu dnes ještě tak říká) neprodukují to, co se v alpských státech prodává na tuny?


Nebo se pletu? Je to ten nejlepší suvenýr, který si vozím ze zahraničí. Z české produkce jsem snad nic takového nepotkala, všechno tu vaříme a pseudoudíme, toto mi přijde spíš jako trochu usušené a trochu syrové.
cova 10.2.2010 16:22  15611
TeketapaDíky.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.2.2010 16:07  15610
Cova: zapékací misko lehce vymažu, nasypu zhruba na stejné kousky nakrájenou zeleninu i brambory,koření, semínka, zakápnu olejem, promíchám a peču. A během pečení občas promíchávám... Tohle je asi jedno z mála jídel, co se mi nikdy nepřipálilo.
cova 10.2.2010 16:03  15609
TeketapaMícháš nějak v průběhu pečení? Nespálí se zelenina? Předpokládám použití syrových (ne předem uvařených brambor)...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.2.2010 15:54  15608
Ano, brambory pečený s všemožnou zeleninou jsou lahůdka. zakápnu olivovým olejem, bylinky a koření, přidávám třeba i slunečnicová semínka - pak krásně křupou... Pokud je to jako hlavní jídlo, chutná mi ke konci vmíchat třeba sýr s modrou plísní.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.2.2010 15:15  15607
narvat k pecenejm bramboram zeleninu me nikdy nenapadlo. testnu. to nemuze bejt spatny!
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 12:52  15606
Hmm, mnam, zni to velmi jedle :)
renda Renda 10.2.2010 12:42  15605
Brambory na cca 1 cm tlusty platky, smicham s ostatni pokrajenou zeleninou, zaleju olejem, posypu korenim co mi prijde pod ruku a k tomu spoustu rozmackanyho cesneku. Pecu do zmeknuti (coz opravdu - promin - v presnym casovym udaji ani teplotu trouby nevim :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.2.2010 12:35  15604
Renda [15603]: Brambory krajene nebo vcelku?
renda Renda 10.2.2010 12:31  15603
zblunceJo takhle delam zeleninu spolecne este s bramborama a mam s tim velkej uspech at uz se samotnym, nebo jako prilohu k masu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 12:15  15602
Pečení rozpůlené paličky česneku považuji za pochoutku:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt