Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.2.2010 14:03  15640
Foxka [15637]: spis dodej, jake koreni do toho davas ty :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.2.2010 13:24  15639
Foxka [15637]: to vypadá dobře, asi vyzkouším doma.
ullicnik ullicnik 11.2.2010 12:33  15638
Foxka: žádnej křížek, lilka jsem neměl naposledy, recept tisknu:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.2.2010 11:27  15637
ullicnik S křížkěm po funuse - u nás je oblíbená úprava lilku to, čemu říkáme musaka, ač to možná žádná není - mleté maso se smíchá s uvařenou rýží, osolí a okoření podle chuti. Do vymazaného pekáče se skládají kolečka lilku a masovorýžová směs - ve 2-3 vrstvách a dá se zapéct. Možno vylepšit strouhaným sýrm, smetanou, bílým jogurtem - co je zrovna doma a na co máme chut.

A moje úplně první setkání s lilkem bylo před několika desítakmi let v Rumunsku, kde nám kamarádka připravila zřejmě tohle:
http://olivovakucharka.webgarden.cz/kokotkovani/lilkovy-kaviar-caviar-d.html
ullicnik ullicnik 11.2.2010 09:45  15635
O tom vůbec nepochybuji :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.2.2010 09:12  15634
Doporučuji k tomu udělat steak. O dvě třídy lepší! :-)
ullicnik ullicnik 11.2.2010 08:57  15633
lilekVrátím se ke včerejšími lilku. Udělal jsem ho na plátky, posolený (chvilku vypocený) na olivovém oleji. A šlo to. Pak jsem druhou polovinu posolených a olivovým olejem potřených plátků zkusil obalit lehounce v hladké mouce. Bylo to potom o třídu lepší. Zmizela takový zvláštní pachuť, nesálo to tolik oleje a udělala se tenoučká lehce křupavá kůrka. Doporučuju to zkusit takhle.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 23:11  15632
Až se rozhodneš přijímat objednávky, dej vědět.
marco Marco 10.2.2010 22:51  15631
a do hrachu na špeku a do fazolí na špeku a... a nebo jentak sežrat - a zapíjet oním obltlerem... hmm - už mi kurva oboje došlo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 22:48  15630
Marco [15629]: Na teninko krájenej v platíčkách... To ať si nechají. Já si chci pěkně zakrojit na tlusto či tenko dle aktuální libosti, na kostičky nakrájet a s dobrým sýrem do bagetky zapéct, do hrachové polévky osmahnout a tak. Nejlépe však jen ukrojit a sežrat.
marco Marco 10.2.2010 22:47  15629
ad peníze : občas tenhle tyrolskej špek vídám v supermarketech - na teninko krájenej jak pršut, v takovejch těch platíčkách - a asi tak o řád dražší než u zdroje - takže si můžeš říkat "a to se vyplatí" :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 22:44  15628
Marco [15627]: Moc mě neser. A ženu nechápu. Pokud toho nevozíš tolik, že by žena pro nedostatek místa ve voze musela autobusem.
marco Marco 10.2.2010 22:43  15627
Anka : žena vždycky nadává, kolik toho kupuju... ale nejde odolat.
My jezdíme do Mayerhofenu, v tý vesničkoměstečku jsou tři řezníci, každýho otec byl řezník, děda byl řezník.. a předháněj se kdo má lepčí špek a jaký různý druhy...
Krom toho v každým tom řeznictví "teplá" část, kde přes den prodávaj nastojáka fantastickou sekanou, klobásky, gulášovku...
Vždycky tam tejden jen žeru a žeru...
No a ten špek je krom jiného také po návratu velmi vítaný dárek - i když jím obradovávám čím dál tím méně.
Totéž platí i o zmiňované kořalce.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 22:37  15626
Marco [15625]: Já nekoukat na peníze, tak to vozím na kila. Mnoho kil. Kdybych se dostala do příslušných míst víckrát za rok, tak si koupím pokaždé trochu, ale naráz to prostě nejde.
marco Marco 10.2.2010 22:35  15625
Anka 15612 : ano, spolu s obstlerem jediný produkt, kterého si vždy vozím z Tyrol tolik, aby vydržel na celý rok (což nikdy nevydrží, o obstleru ani nemluvě)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt