Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 16.2.2010 23:00  15643
vinyl [15634]: zkoušel jsem už x-krát, ale na to asi nemám. Rozhod jsem se víceméně si steak dávat v restauracích.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.2.2010 21:28  15642
zblunce Nejčastěji asi adžiku naebo garam masala. Ale byl už i čestvě namletý různobarevný pepř, bazalka, provensálský koření, taková trochu pálivá červená směs (nevím, jak se jemnovala...) - prostě na co mi zrovna padne zrak a chuťový buňky to předběžně schválí :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.2.2010 14:03  15640
Foxka [15637]: spis dodej, jake koreni do toho davas ty :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.2.2010 13:24  15639
Foxka [15637]: to vypadá dobře, asi vyzkouším doma.
ullicnik ullicnik 11.2.2010 12:33  15638
Foxka: žádnej křížek, lilka jsem neměl naposledy, recept tisknu:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.2.2010 11:27  15637
ullicnik S křížkěm po funuse - u nás je oblíbená úprava lilku to, čemu říkáme musaka, ač to možná žádná není - mleté maso se smíchá s uvařenou rýží, osolí a okoření podle chuti. Do vymazaného pekáče se skládají kolečka lilku a masovorýžová směs - ve 2-3 vrstvách a dá se zapéct. Možno vylepšit strouhaným sýrm, smetanou, bílým jogurtem - co je zrovna doma a na co máme chut.

A moje úplně první setkání s lilkem bylo před několika desítakmi let v Rumunsku, kde nám kamarádka připravila zřejmě tohle:
http://olivovakucharka.webgarden.cz/kokotkovani/lilkovy-kaviar-caviar-d.html
ullicnik ullicnik 11.2.2010 09:45  15635
O tom vůbec nepochybuji :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.2.2010 09:12  15634
Doporučuji k tomu udělat steak. O dvě třídy lepší! :-)
ullicnik ullicnik 11.2.2010 08:57  15633
lilekVrátím se ke včerejšími lilku. Udělal jsem ho na plátky, posolený (chvilku vypocený) na olivovém oleji. A šlo to. Pak jsem druhou polovinu posolených a olivovým olejem potřených plátků zkusil obalit lehounce v hladké mouce. Bylo to potom o třídu lepší. Zmizela takový zvláštní pachuť, nesálo to tolik oleje a udělala se tenoučká lehce křupavá kůrka. Doporučuju to zkusit takhle.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 23:11  15632
Až se rozhodneš přijímat objednávky, dej vědět.
marco Marco 10.2.2010 22:51  15631
a do hrachu na špeku a do fazolí na špeku a... a nebo jentak sežrat - a zapíjet oním obltlerem... hmm - už mi kurva oboje došlo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 22:48  15630
Marco [15629]: Na teninko krájenej v platíčkách... To ať si nechají. Já si chci pěkně zakrojit na tlusto či tenko dle aktuální libosti, na kostičky nakrájet a s dobrým sýrem do bagetky zapéct, do hrachové polévky osmahnout a tak. Nejlépe však jen ukrojit a sežrat.
marco Marco 10.2.2010 22:47  15629
ad peníze : občas tenhle tyrolskej špek vídám v supermarketech - na teninko krájenej jak pršut, v takovejch těch platíčkách - a asi tak o řád dražší než u zdroje - takže si můžeš říkat "a to se vyplatí" :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2010 22:44  15628
Marco [15627]: Moc mě neser. A ženu nechápu. Pokud toho nevozíš tolik, že by žena pro nedostatek místa ve voze musela autobusem.
marco Marco 10.2.2010 22:43  15627
Anka : žena vždycky nadává, kolik toho kupuju... ale nejde odolat.
My jezdíme do Mayerhofenu, v tý vesničkoměstečku jsou tři řezníci, každýho otec byl řezník, děda byl řezník.. a předháněj se kdo má lepčí špek a jaký různý druhy...
Krom toho v každým tom řeznictví "teplá" část, kde přes den prodávaj nastojáka fantastickou sekanou, klobásky, gulášovku...
Vždycky tam tejden jen žeru a žeru...
No a ten špek je krom jiného také po návratu velmi vítaný dárek - i když jím obradovávám čím dál tím méně.
Totéž platí i o zmiňované kořalce.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt